«Φωτιές» ανάβει η κόκκινη αφίσα του Φεστιβάλ των Καννών

cinepivates Μάρτιος 30, 2017 0

Φωτιά στο κόκκινο ήταν η Κλαούντια Καρντινάλε στην αφίσα του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, φωτιές άναψε όμως και η ίδια η αφίσα. Η αφίσα δείχνει την Κλαούντια Καρντινάλε να χορεύει σε ηλικία 20 ετών σε μία ταράτσα στη Ρώμη και θέλει να μεταδώσει την ανεμελιά, το κέφι και τη γιορτή που θα συνοδεύουν και την 70ή έκδοση του διασημότερου και πιο λαμπερού φεστιβάλ στον κόσμο.

17553783_1326170264140675_4147632268998392658_n (1)

Κάποιοι παρατήρησαν όμως ότι υπάρχουν ουκ ολίγες διαφορές ανάμεσα στην πραγματική εικόνα και στην εικόνα της Κλαούντια Καρντινάλε στην αφίσα του Φεστιβάλ, με πολλές από τις αλλαγές να έχουν γίνει στο σώμα της. Τα πόδια και η μέση της Κλαούντια Καρντινάλε έχουν υποστεί photoshop και πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν τις διαφορές εκφράζοντας παράλληλα και την αντίδρασή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 


Η ίδια η Καρντινάλε απέρριψε τη διαμάχη, λέγοντας πως «έγινε επεξεργασία στην φωτογραφία για να τονιστεί η αίσθηση της ελαφρότητας και να μεταμορφωθώ σε έναν ονειρικό χαρακτήρα». Η ίδια πρόσθεσε ότι είναι αφοσιωμένη φεμινίστρια και ότι οι αλλαγές δεν αποτελούν προσβολή προς το γυναικείο σώμα. «Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα για να συζητήσουμε στον κόσμο μας» τονίζει.

Η διαμάχη, όμως, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από διαμάχες που αφορούν τις γυναίκες και τη σχέση τους με το Φεστιβάλ των Καννών. Μετά την επί έτη απουσία γυναικών σκηνοθετών από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ήρθε η «υπόθεση με τα τακούνια» με τους κανόνες του Φεστιβάλ να διώχνουν από το κόκκινο χαλί γυναίκες που φορούσαν flat παπούτσια. Σίγουρα, η νέα αυτή διαμάχη δεν κάνει καλό στην εικόνα του Φεστιβάλ.

Σημειώνεται ότι όταν το Φεστιβάλ αποκάλυψε την αφίσα του, ανέφερε: «Χορεύει, γελά, ζει! Ποια θα μπορούσε να συμβολίζει καλύτερα το επερχόμενο φεστιβάλ από την Κλαούντια Καρντινάλε, προσωποποίηση μιας περιπετειώδους ηθοποιού, ανεξάρτητης γυναίκας και κοινωνικής ακτιβίστριας;»

Αφήστε ένα σχόλιο »