ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Requiem for the American Dream: Πολιτικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο μέσω crowdfunding

aaaΤο «Ρέκβιεμ για το αμερικάνικο όνειρο», όπως είναι ο τίτλος στα ελληνικά, είναι ένα πολιτικό ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Noam Chomsky, τον Αμερικανό καθηγητή γλωσσολογίας ο οποίος έχει γράψει αρκετά βιβλία και για την πολιτική.

Σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ είναι οι Peter Hutchison, Kelly Nyks και Jared P. Scott, οι οποίοι ανάρτησαν την ιδέα τους αυτή στο crowdfunding site Kickstarter προκειμένου να την υλοποιήσουν και τα κατάφεραν. Έχοντας ως στόχο τα 30.000 δολάρια, οι σκηνοθέτες συγκέντρωσαν περίπου 36.500 δολάρια, γεγονός που ανάβει το πράσινο φως για το επόμενο βήμα. Σε συνέντευξή τους στο Indiewire, οι δημιουργοί δήλωσαν πως ο Noam Chomsky ήταν ο πρώτος που προειδοποίησε τις ΗΠΑ για τον κίνδυνο της υπερβολικής συσσώρευσης πλούτου και γενικότερα για το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και τη συνάφειά της με την πολιτική, γεγονός που αποτέλεσε έμπνευση για αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα, το «Ρέκβιεμ» παρουσιάζει αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Chomsky, ο οποίος αναφέρεται στο θέμα συσσώρευσης πλούτου στα χέρια λίγων εκλεκτών ανθρώπων, έχοντας ως αποτέλεσμα κοινωνικές ανισότητες, θάνατο της μεσαίας τάξης και στο τέλος υπολειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελεί must-see για όλους εκείνους που διατηρούν τις ελπίδες τους για ένα κοινό μερίδιο και άμεση βελτίωση του πολιτικού συστήματος.

Trailer

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *