ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Satellite Clips: “Ταξιδεύοντας με τον Μίκη…”

taxideuontas me ton mikis 001
photo credits: Dominik Kokocinski

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ
WITH MIKIS ON THE ROAD…

SATELLITE CLIPS (ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΚΛΙΠ)
MAYDAY MIKIS (Dimitris) / ASTERIS

MAYDAY MIKIS και ASTERIS είναι τα δύο νέα ανέκδοτα satellite clips που εντάσσονται στο φιλμικό τρίπτυχο του Αστέρη Κούτουλα, με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον Μίκη». Τα «δορυφορικά κλιπ» περιφέρονται γύρω στην κεντρική ταινία DANCE FIGHT LOVE DIE σαν να είναι ο πλανήτης τους. Όλα τα satellite clips απαρτίζονται εν μέρει από το αρχειακό υλικό των 600 ωρών με τον Μίκη (1987-2017) και εν μέρει από το fiction και backstage υλικό των γυρισμάτων που έγιναν με τους τραγουδιστές, μουσικούς και τους ηθοποιούς της ταινίας DANCE FIGHT LOVE DIE (Ταξιδεύοντας με τον Μίκη) από το 2014 μέχρι το 2017. Φέρουν ως τίτλους τα ονόματα στενών συνεργατών που εργάστηκαν για αυτά, των φίλων και συνοδοιπόρων του δημιουργού στο μακρύ ταξίδι του με τον Μίκη, και είναι αφιερωμένα σε αυτούς.

Το MAYDAY MIKIS (Dimitris) είναι σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αργυρίου και είναι γυρισμένο κατά την διάρκεια δύο ημερών Πρωτομαγιάς στο Βερολίνο. Το τραγούδι είναι του Rainer Kirchman σε ποίηση του Μίκη από τον κύκλο «Ήλιος και Χρόνος». Τα αρχειακά πλάνα είναι από την συναυλία του Rainer Kirchman και της Μαρίας Φαραντούρη το 1998 σε εκκλησία της γερμανικής πρωτεύουσας.

Το ASTERIS έχει μουσική Francesco Diaz από την Βαρκελώνη -ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της electro house μουσικής στον κόσμο- την οποία έχει εμπνευστεί από τραγούδια του Μίκη με τα φωνητικά του Έλληνα συνθέτη και πενιές του Λάκη Καρνέζη. Tα Super 8 πλάνα είναι από το 1977 και την παρέα του Kούτουλα από το λύκειο Kreuzschule στην Δρέσδη της τότε Ανατολικής Γερμανίας, όπου έπαιζε μπάσο στο συγρότημα «Ξαστεριά» ερμηνεύοντας τραγούδια Θεοδωράκη. Πρόκειται για μια μελαγχολική ανάμνηση των χρόνων της αθωότητας.

(κεντρική φωτογραφία: photo credits: Dominik Kokocinski)

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *