ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΣαββατιάτικες Προβολές

Σαββατιάτικες προβολές: Από την Άκρη της Πόλης (1998)

from the edge of the city 003

«Proud Σάββατο» σήμερα και θα σταθούμε σε μια ταινία που στάζει 90s και βγάζει στη φόρα πτυχές τις αθηναϊκής νύχτας που μόνο λίγοι γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι έχουν ζήσει.

Στην πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία του, το Από την Άκρη της Πόλης, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης ασχολείται με τους νεαρούς μετανάστες που βγάζουν το χαρτζιλίκι τους κάνοντας βίζιτες και που ονειρεύονται το μέλλον που θα φτιάξουν με τα δεκαχίλιαρα των γκέι πελατών τους. Ο Σάσα είναι 18 ετών, ρωσοπόντιος, και βαρέθηκε να δουλεύει στην οικοδομή – ποια άλλη εναλλακτική του προσφέρει η ελληνική κοινωνία άλλωστε εκτός από τις δουλειές που δεν καταδέχεται να κάνει η ίδια; Περνάει τις ώρες του με την παρέα του ακούγοντας drum’n’bass και παίρνοντας χαπάκια και στο γυμναστήριο χτυπώντας το σάκο του μποξ. Με τον καιρό γίνεται ‘τσόλι’, όπως αρκετοί άλλοι γνωστοί του. Δημιουργεί το πελατολόγιό του, αλλα παραμένει στρέιτ. Θα ερωτευτεί μία πόρνη και τότε θα αρχίσει να χάνει τον έλεγχο.

from the edge of the city 002from the edge of the city 001

Ο Γιάνναρης γνώρισε τον πρωταγωνιστή του, το Στάθη Παπαδόπουλο, σε gay bar. Έφτιαξε μια ημιβιωματική ταινία, χρησιμοποιώντας έξυπνες ψευδοντοκιμαντερίστικες τεχνικές και απέσπασε ερμηνείες που κάποτε μοιάζουν ξύλινες, κάποτε απόλυτα παζολινικές (πολλοί ρόλοι δόθηκαν σε ερασιτέχνες – πάντως από τους επαγγελματίες ηθοποιούς ξεχωρίζει η εξαιρετική Θεοδώρα Τζήμου). Με τον ταλαντούχο Άκη Δαούτη στη μουσική, η ταινία απογειώθηκε και αποτέλεσε την πιο φρέσκια ταινία στον ελληνικό κινηματογράφο των 90s, ενώ ο σκηνοθέτης καθιερώθηκε ως υπολογίσιμη αξία του εγχώριου σινεμά και μας έδωσε άλλη μία εξαιρετική ταινία λίγα χρόνια μετά, το Δεκαπενταύγουστο.

from the edge of the city poster 001Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Σενάριο: Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Πρωταγωνιστούν: Στάθης Παπαδόπουλος, Κώστας Κοτσιανίδης, Παναγιώτης Χαρτοματσίδης, Δημήτρης Παπουλίδης, Θεοδώρα Τζήμου, Ανέστης Πολυχρονίδης, Νίκος Καμόντος, Στέλιος Τσεμπογλίδης, Γιώργος Μαυρίδης, Παναγιώτα Βλαχοσωτήρου, Σύλβια Βενιζελέα, Αιμίλιος Χειλάκης, Βάσιας Ελευθεριάδης, Εύρη Σωφρονιάδου, Γιάννης Κοντραφούρης, Τάσος Νούσιας, Ελένη Φίλιππα, Κώστας Γώγος, Αργύρης Ξάφης, Γιάννης Κότσιφας, Πωλίνα Σανταλοβάκη, Κατερίνα Τακούλη, Σιμέλα Χαρτοματσίδη, Σάββας Ηλιάδης, Γιάννης Μαυρίδης, Γιώργος Πασαλίδης, Χρήστος Πολυχρονίδης, Αριστείδης Ιωαννίδης, Σταύρος Καρασαββίδης, Μαρίνα Σιδηροπούλου, Ελένη Παπαδοπούλου, Βικτώρια Μιχαηλίδου, Όλγα Καραγιαννίδου, Ορφέας Πρασόδας, Σάββας Τιλικιγερίδης, Ανέστης Κωνσταντινίδης, Γρηγόρης Μαβίδης, Ανέστης Μαυρίδης, Ντένης Πρασόδας, Αντρέας Παπουλίδη.
Μουσική: Άκης Δαούτης

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *