ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΣαββατιάτικες Προβολές

Σαββατιάτικες προβολές: Πως γίνεται ένας αμπελώνας;

Σήμερα φιλοξενούμε στο σάιτ μας το μικρού μήκους ταινιάκι «Πως Γίνεται ένας Αμπελώνας», του Βάιου Τσιμήτρα. Ο νεαρός από την Καρδίτσα, χωρίς να έχει κινηματογραφικές σπουδές, προσπάθησε να κάνει ένα μίνι ντοκιμαντέρ, εμπνεόμενος από τα ερεθίσματα που έπαιρνε από το γύρω του περιβάλλον… Και να, που ο Αμπελώνας του συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου Λάρισας, “Artfools”!

Ο Βάιος Τσιμήτρας γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου το 1999, με καταγωγή από Καρδίτσα, αλλά μεγάλωσε και ζει με τους γονείς και τον μεγαλύτερο αδερφό του, σε ένα ορεινό χωριό που ονομάζεται Δαφνοσπηλιά. Απόφοιτος από ΕΠΑΛ, με πτυχίο ‘Τεχνικός Υ/Π και Δικτύων’, η μόνη του σχέση με τον κινηματογράφο ήταν οι ταινίες που έβλεπε στην τηλεόραση. Σπουδάζει Φωτογραφίας στο ΙΕΚ Καρδίτσας.

vaios trimitras 001Αγαπημένη του ταινία της παιδικής του ηλικία, το «IT» του 1990, που το είχε πρωτοδεί σε ηλικία πέντε ετών και κατατρόμαξε! Φυσικά, δε θυμόταν πολλά πράγματα, παρά κάποια στιγμιότυπα που του είχαν μείνει χαραγμένα, τότε ούτε τον τίτλο της ταινίας δεν γνώριζε. Κάπου τότε, γεννήθηκε μέσα του η λαχτάρα να φτιάξει και ο ίδιος ταινίες, που το ένιωσε πιο έντονο τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά που όπως μας λέει χαρακτηριστικά ντρεπόταν να το πει και έλεγε ότι ήθελε να κάνει κάτι άλλο, όμως στην πραγματικότητα δεν εγκατέλειψε το όνειρο του.

Την τελευταία του χρονιά στο λύκειο (2016-2017), έκανε το πρώτη του απόπειρα «ΓΙΑΤΙ;;; – 2ο ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», η οποία όπως μας λέει «συμμετείχε στο φεστιβάλ της Δράμας όπου έλαβε ένα απλό έπαινο» (στον 7ο μαθητικό διαγωνισμό Δράμας). Το ίδιο καλοκαίρι έκανε το «ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ» με τρίτο το «ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ».

Επειδή η διαδικασία για να γίνει ένα αμπέλι είναι χρονοβόρα, τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και τελείωσαν τον Οκτώβριο του 2017.

Αυτή την περίοδο ο Βάιος Τσιμήτρας ετοιμάζει δύο ακόμα ταινίες: ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για την ιστορία του χωριού του με τίτλο «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΣΠΗΛΙΑΣ» και ένα θρίλερ μικρού μήκους με τίτλο «ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ» (…για το καλό σου). Ήρωες της δεύτερης ταινίας είναι μια παρέα από την Καρδίτσα που επισκέπτεται την κορυφή ενός βουνού της Δαφνοσπηλιάς και συγκεκριμένα το σημείο όπου πριν από 20 χρόνια είχαν σημειωθεί εξαφανίσεις ατόμων και είχε ανακαλυφθεί ένα πτώμα. Η παρέα θα μείνει μια βραδιά στο μέρος εκείνο, αλλά τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως τα περίμεναν…

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *