ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΣαββατιάτικες Προβολές

Σαββατιάτικες προβολές: La planète sauvage (1973)

Στον πλανήτη Ιγκάμ τα γιγαντιαία ανδροειδή Ντράαγκς μεγαλώνουν σαν κατοικίδια ανθρώπινα όντα που τα φωνάζουν Ομς. Τα βάζουν να μάχονται μεταξύ τους, τα φροντίζουν, αλλά και τα πληγώνουν. Κάποια στιγμή δύο από αυτά τα Ομς θα ξεφύγουν από τον περιφραγμένο χώρο όπου ζουν οι γίγαντες – φύλακές τους και θα συναντήσουν άλλα Ομς που ζουν σε άγρια κατάσταση, αλλά ελεύθερα. Μαζί θα συνεργαστούν για να θέσουν τέλος στην καταδυνάστευση των  Ντράαγκς.

Η ταινία του Ρενέ Λαλού -γαλλική / τσέχικη συμπαραγωγή- θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχουν γυριστεί και ιδιαίτερα πρωτοποριακή για την εποχή της. Ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών του 1973, όπου απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

Η μουσική, σε σύνθεση Αλέν Γκοραγκέρ, ανήκει στην κατηγορία της πρώιμης ηλεκτρονικής μουσικής και συμβάλλει έντονα στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της ταινίας. Το σουρεαλιστικό στοιχείο είναι έντονο, δείγμα γραφής του καλλιτέχνη και συγγραφέα, Ρόναλντ Τόπορ, ο οποίος έκανε μαζί με τον Ρενέ Λαλού τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Στέφαν Γουλ.

Θεωρείται ότι έχει επηρεάσει πολλούς καλλιτέχνες, ειδικά στον τομέα του animation,  όπως τον Χαγιάο Μιγιαζάκι.

Ορισμένοι το χαρακτηρίζουν ως ένα ψυχεδελικό ταξίδι σε έναν άγνωστο κόσμο με πολιτικό μήνυμα (πολλοί θεωρούν ότι αναφέρεται στη σοβιετική εισβολή στην Τσεχοσλοβακία), διατηρώντας παράλληλα μια υπνωτιστική ευαισθησία.

(πατήστε στο τελευταίο κάτω τετράγωνο κουμπί [◊] της μπάρας για θέαση σε πλήρη οθόνη)


Watch La Planet Sauvage in SciFi & Fantasy  |  View More Free Videos Online at Veoh.com

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *