ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Σαββατιάτικες προβολές: Scenes of a Sexual Nature (2006)

Για αυτό το σαββατοκύριακο επιλέξαμε να θυμίσουμε μια βρετανική ταινία που πέρασε αρκετά στο περιθώριο. Μέσα από μια μεγάλη βόλτα στο πάρκο Hampstead Heath του Λονδίνου παρατηρεί διάφορα ζευγάρια ανθρώπων και μέσα από μικρά σκετσάκια παρουσιάζει μια σπονδυλωτή ταινία δίνοντας άλλη υπόσταση στις rom-com.

Μια ένοχη απόλαυση, να δούμε γνωστούς ηθοποιούς όπως ήταν τότε. Ο Andrew Lincoln, μετά το Love Actually (2003) και πριν αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Walking Dead, πάλι με καουμπόικο καπέλο βρίσκει το μπελά του όταν η γυναίκα του Holly Aird, τον πιάνει να χαλβαδιάζει την πανέμορφη Eglantine Rembauville-Nicolle και το βρακάκι της. Ο Tom Hardy, λεπτούλης τυπάκος, πολύ πριν φουσκώσει για το Warrior και αναλάβει το ρόλο του Bane στον Batman την πέφτει στην Sophie Okonedo, που μόλις χώρισε με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο και παίρνει αυτό που του αξίζει. Ο αγαπημένος Ewan McGregor αναλαμβάνει ρόλο γκέι κάνοντας προθέρμανση για το ρόλο του τρία χρόνια μετά στο I Love You Phillip Morris, προσπαθεί να πείσει το φίλο του Douglas Hodge να αποκτήσουν παιδί, όπως αντίστοιχα λέει κι ο Hugh Bonneville (του Downton Abbey) στη σύντροφο του. Η Eileen Atkins συζητά για τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας ο Mark Strong έχει ένα ρομαντικό ραντεβού κι ο Adrian Lester συζητά το πρόβλημα ούρησης του με την Catherine Tate.

Scenes of A Sexual Nature

Έτος: 2006 Σκηνοθεσία: Ed Blum Διάρκεια: 91′

Αντώνης Γκούμας

Θα μπορούσε να ζήσει εξίσου ευχάριστα στη Μέση Γη όσο στη Metropolis, από τα πιο ρεαλιστικά πλάνα στα πιο σουρεαλιστικά συννεφάκια. Μπαίνοντας στις αίθουσες παθιάζεται αμετανόητα κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα. Στα Φεστιβάλ που καλύπτει αντί για τις πολυαναμενόμενες ταινίες προτιμά να ανακαλύπτει άγνωστα μικρά διαμαντάκια που ίσως να μην δούμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες. Συνήθως καλοπροαίρετος, προσέξτε, όμως, όταν κραδαίνει το «τσεκούρι» του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *