Ελληνικό ΣινεμάΘΕΜΑΤΑ

Σε συλλεκτικό βινύλιο το soundtrack της ταινίας «Ιερόσυλοι»

Σε συλλεκτικό βινύλιο κυκλοφόρησε το soundtrack της ταινίας Ιερόσυλοι της σκηνοθέτιδος Μάρσα Μακρή, με τη βραβευμένη μουσική του Νίκου Ξυδάκη.

Για τη σύνθεσή του αυτή, ο Νίκος Ξυδάκης βραβεύτηκε με το βραβείο «Best Soundtrack» τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Οτράντο της Ιταλίας. Ο Cinepivatis μας Αντώνης Γκούμας υπογράφει ένα από τα κείμενα που συνοδεύουν την εξαιρετική αυτή έκδοση και σημειώνει: «Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Νίκος Ξυδάκης, πατώντας γερά στις βάσεις των μουσικών καταβολών του και των εμπειριών από προηγούμενες δουλειές του σε ταινίες (αρχής γενομένης με τη Μανία του Γιώργου Πανουσόπουλου το 1985), στο sountrack του Ιερόσυλοι (Sacrilege) της Μάρσα Μακρή κάνει την υπέρβαση, εξερευνώντας νέα μουσικά μονοπάτια, ίσως διαφορετικά από όσα μας έχει συνηθίσει στη μεγάλη του πορεία». Εκτός από τον Αντώνη Γκούμα, το πλούσιο ένθετο -σε ελληνικά και αγγλικά- περιλαμβάνει τα credits των ηχογραφήσεων, αλλά και ένα κείμενο του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη.

Στο soundtrack περιλαμβάνονται όχι μόνο οι πρωτότυπες συνθέσεις του Νίκου Ξυδάκη, αλλά και συνθέσεις, οι οποίες δεν ανήκουν στον ίδιο αλλά ακούγονται μέσα στην ταινία (όπως το cover του Strangers in the night από τον Τάκη Αντωνιάδη και τους Sounds), πράγμα που κάνει το soundtrack ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Ο Αντώνης Γκούμας έγραφε για την ταινία στους Cinepivates: «Η σκηνοθέτης Μάρσα Μακρή επιστρέφει σαρκαστικά γύρω από ένα θρησκευτικό θέμα, μετά τη μικρού μήκους ταινία της Το Ταμμένο, του 2002, σε μια πολυεπίπεδη ταινία με πολλές αναγνώσεις, τόσο για όσους έχουν καλή σχέση με τη θρησκεία όσο και τους άθρησκους, με έντονες δραματικές δόσεις, εναλλαγή μεταξύ ονειρικού και εφιάλτη, αλλά και με κωμική διάθεση απέναντι στα σύγχρονα στερεότυπα.» 

Το original film score του Νίκου Ξυδάκη για την ταινία κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων από την B-OTHERSIDE Records. Συμμετείχαν οι μουσικοί Μπάμπης Νίκου στην κιθάρα, ηλεκτρονικούς ήχους, Δημήτρης Μπουζάνης στα πλήκτρα και την μίξη ήχων καθώς και ο Γιάννης Γκίκας στα πλήκτρα και την ηχοληψία. Στην μίξη των ήχων συμμετείχε ο Νίκος Ξυδάκης ενώ η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Studio Luseed και στο Studio 17 από τον Μπάμπη Νίκου. Για το sound design και το Mixage επί της ταινίας υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Ραμαντάνης του DNA Lab. Το mastering του βινυλίου έγινε από τον Γιάννη Κύρη (www.kyris.gr) και ο σχεδιασμός του εξωφύλλου, ενθέτου καθώς και των memorabilia της Special Version από τον Θανάση Ξανθάκο (Plan 59) πάνω σε υλικό που παραχωρήθηκε από τον Διευθυντή Φωτογραφίας Δημήτρη Θεοδωρόπουλο.

Το Soundtrack της ταινίας κυκλοφορεί σε 200 αριθμημένες κόπιες οι οποίες περιλαμβάνουν 4σέλιδο έγχρωμο ένθετο με εικόνες από τα γυρίσματα, credits και τα κείμενα από τον Αντώνη Μποσκοΐτη και τον Αντώνη Γκούμα για την ταινία. Οι 60 πρώτες κόπιες κυκλοφορούν σε Cine-Memorabila Special Box, η οποία περιέχεται σε δερματόδετο κουτί με ασημοτυπία, εντός του οποίου βρίσκονται δύο κονκάρδες με συμβολικά εικαστικά θέματα της ταινίας, 7 κάρτ-ποστάλ καθώς και η κινηματογραφική αφίσα σε μέγεθος 50cm X 70 cm, υπογεγραμμένη από τους πρωταγωνιστές της, Blaine L. Reininger (ex-Tuxedomoon), Λουκία Μιχαλοπούλου, τον συνθέτη Νίκο Ξυδάκη και την σκηνοθέτιδα Μάρσα Μακρή.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *