ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βρέθηκε στη Γαλλία ο Sherlock Holmes του 1916

william-gillette-sherlock-holmes
Στην Ταινιοθήκη της Γαλλίας, που θεωρείται η πιο πλούσια όσον αφορά τα κινηματογραφικά διαμάντια που διαθέτει, βρέθηκε πρόσφατα μια ταινία του βωβού κινηματογράφου με τίτλο «Sherlock Holmes». Πρωταγωνιστής είναι ο William Gillette, ενώ η ταινία αυτή πιθανόν να είναι η κινηματογραφική προσαρμογή του θεατρικού έργου που έκανε τον Gillette ευρέως γνωστό.

Από δηλώσεις των υπευθύνων, η ανακάλυψη του φιλμ έγινε τυχαία ενώ εργαζόμενοι του χώρου ενημέρωναν τους καταλόγους της Ταινιοθήκης. «Βρέθηκε κατά λάθος μαζί με άλλες ταινίες του Sherlock Holmes», δήλωσε η Celine Ruivo, διευθυντής της Ταινιοθήκης.

Η ταινία χρονολογείται το 1916, διαρκεί 90 λεπτά, διαθέτει γαλλικές λεζάντες που βοηθούν στη ροή της πλοκής, σκηνοθέτης ήταν ο Arthur Berthelet ενώ το στούντιο παραγωγής ήταν το Essanay, γνωστό για τις μικρού μήκους ταινίες του Charlie Chaplin. Σε αυτό το φιλμ, ο Gillette ξεπέρασε τον εαυτό του κινηματογραφικά, καθιστώντας την ταινία μια από τις καλύτερες του δημοφιλούς ντέντεκτιβ.

Ο «Sherlock Holmes» του Gillette θα προβληθεί τον Ιανουάριο στο Φεστιβάλ «Toute la Memoire du Monde», το οποίο οργανώνει η Ταινιοθήκη της Γαλλίας και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ για να προβληθεί στο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου τον προσεχή Μάιο.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *