ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Σημαδεμένες Καρδιές

unnamed

3popcorn

Άλλο ένα ενδιαφέρον δείγμα ρουμάνικου κινηματογράφου, από τον σκηνοθέτη του εξαιρετικού Aferim!, Ράντου Τζούντε.

Εμπνευσμένη από το έργο του Μ.Μπλέτσερ, η ταινία παρακολουθεί τον ποιητή που περνά τις μέρες του σε σανατόριο, στη διάρκεια του Μεσοπολέμου και ονειρεύεται την ελευθερία. Την ίδια στιγμή, η δική του προσωπική τραγωδία μπλέκεται με την ιστορική τραγωδία, καθώς ο θεατής παρακολουθεί στοιχεία που σχετίζονται με την άνοδο του ναζισμού.

unnamed (1)

Με μπόλικη δόση μαύρου χιούμορ, ο σκηνοθέτης παρακολουθεί τη ζωή του ποιητή στο σανατόριο και τις σχεδόν σουρεαλιστικές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί. Η άναγκη για επαφή, η αδιαφορία των γιατρών, η αυτογνωσία του ίδιου του ποιητή για την κατάστασή του, δημιουργούν μια πολυεπίπεδη συνθήκη στην οποία αξίζει κανείς να εντρυφήσει.

Γυρισμένη σε 35mm, σε τετράγωνο κάδρο, η ταινία διαθέτει εξαιρετική φωτογραφία και χρωματική παλέτα που κινείται ανάμεσα στο κλινικό γαλάζιο – λευκό και στο καφέ.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *