ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δύο ελληνικές ταινίες στο Sundance Istanbul Lab

Το Cosmic Candy, σε σκηνοθεσία της Ρηνιώς Δραγασάκη και σενάριο της ίδιας και της Κατερίνας Κακλαμάνη, καθώς και το Τι χαζό παιδί (What a silly boy) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χαντζή είναι τα δύο ελληνικά σχέδια, από τα πέντε συνολικά, που θα συμμετέχουν στο Sundance Istanbul Lab, που θα γίνει από τις 8 έως τις 14 Μαΐου στα Πριγκιποννήσια στις ακτές της Κωνσταντινούπολης.

Στο Cosmic Candy πρωταγωνιστεί η Άννα μια 30χρονη γυναίκα, η οποία αγαπάει την δουλειά της στο σουπερμαρκετ, τα αθλητικά της παπούτσια, τα όνειρα με τις διαγαλαξιακές καραμέλες και οτιδήποτε τη βοηθάει να αποφεύγει τις κρίσεις πανικού. Λατρεύει τη μοναξιά της και την τάξη. Όλα αυτά όμως θα ανατραπούν όταν εμφανιστεί στο κατώφλι του σπιτιού της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος ζητώντας τη βοήθεια της επειδή ο μπαμπάς της εξαφανίστηκε. Η Ρηνιώ Δραγασάκη σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και ντοκιμαντέρ στη Βαρκελώνη. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει 3 μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες έχουν προβληθεί σε πάνω από 40 διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσά τους και η πολυβραβευμένη ο Μπαμπάς μου ο Λένιν και ο Φρέντυ.

Το Τι χαζό παιδί διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2014. Ο Χρήστος έχει μόλις απολυθεί από το τσίρκο που δούλευε. Το ίδιο βράδυ σώζει έναν νεαρό που πέφτει στις γραμμές του τρένου. Την επόμενη μέρα, καταφέρνει να ανακτήσει την κλεμμένη τσάντα μιας ηλικιωμένης. Μετά από αυτά τα δύο περιστατικά και με την βοήθεια του φίλου του και πρώην παρουσιαστή του τσίρκου, Αντώνη θα προσπαθήσει να γίνει ένας «σούπερ-ήρωας» που θα προστατεύει την Αθήνα. Ο Αλέξανδρος Χαντζής έχει εργαστεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο και έχει σκηνοθετήσει 3 μικρού μήκους ταινίες ανάμεσα τους η βραβευμένες Κατάληψη και Τσέλσι-Μπαρτσελόνα.

Το Sundance Istanbul Lab στοχεύει στην παροχή βοήθειας σε νέους συγγραφείς και σκηνοθέτες στην Τουρκία και τις γύρω περιοχές, δίνοντας τους την ευκαιρία να εργαστούν εντατικά για την μεγάλου μήκους ταινία τους, το σενάριό τους, έχοντας την υποστήριξη καταξιωμένων σεναριογράφων. Ο βραβευμένος Έλληνας σεναριογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γιάνναρης είναι ένας εξ αυτών.

Το Sundance Istanbul Lab είναι μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Ανεξάρτητου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης (!f), σε συνεργασία με το Πρόγραμμα μεγάλου μήκους ταινιών του Sundance Institute. Στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει οι ταινίες The Blue Wave και Seaburners που προβλήθηκαν στη φετινή Berlinale και το 2012 η Φωνή του Πατέρα μου, που έκανε πρεμιέρα στο Ρότερνταμ και κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *