ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Από το ντοκιμαντέρ στο animation: Προβολές για παιδιά στην Ταινιοθήκη

kids-doc002Ένα πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ και animation προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Συγκεκριμένα, η Ταινιοθήκη φιλοξενεί το αφιέρωμα Kids & Docs του Exile Room που περιλαμβάνει ένα εορταστικό πρόγραμμα προβολών για παιδιά από 5 έως 15 ετών.

Ντοκιμαντέρ και ταινίες κινουμένων σχεδίων θα προβληθούν στο πλαίσιο του αφιερώματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου και στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2015.

Το αφιέρωμα περιέχει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, τόσο ντοκιμαντέρ όσο και κινουμένων σχεδίων, και αναλαμβάνει να μυήσει παιδιά και έφηβους σε έναν νέο, πολύχρωμο κόσμο, όπου η φαντασία συναντά την πραγματικότητα και το ντοκιμαντέρ μεταμφιέζεται σε κινούμενο σχέδιο για να δείξει τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι τα Παιδιά του Δράκου του Ίνιγκο Βεστμάιερ (2012) ένα ντοκιμαντέρ για το κουνγκ φου. Το Zorro ο Γάτος (2010) της Σ.Βροντή έχει ως πρωταγωνιστή έναν ασπρόμαυρο γάτο με έντονη προσωπικότητα. Επίσης, θα προβληθεί Το Κορίτσι με το Παράξενο Όνομα (2013) του Αλφρέδο Σόδεργιτ, πρόταση της Ουρουγουάης για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Επίσης, θα προβληθεί το οικολογικό παραμύθι Θεία Χίλντα! (2013) των Γάλλων Μπενουά Σιε και Ζακ-Ρεμί Ζιρέρ.

Εκτός από αυτές τις μεγάλου μήκους ταινίες, θα προβληθούν πολλές μικρού μήκους από ολόκληρο τον κόσμο.

kids-docΧωρισμένες σε τρεις ενότητες, ανά ηλικιακή ομάδα (5-9, 10-13 και 13-15 ετών), οι προβολές θα ακολουθούνται καθημερινά από εργαστήρια animation. Τα εργαστήρια διδάσκουν η εικαστικός-εκπαιδευτικός Χριστίνα Ντεπιάν και ο media artist και animator Μπάμπης Αλεξιάδης.

Περισσότερες πληροφορίες για το KIDS & DOCS: Από το Ντοκιμαντέρ στο Animation: www.exileroom.gr

Οι προβολές θα ξεκινούν στις 15:00. Τα εργαστήρια ξεκινούν στις 16:30 και διαρκούν δύο ώρες.

Το εισιτήριο για κάθε προβολή κοστίζει 5 ευρώ. Η προβολή και το εργαστήριο μαζί προσφέρονται στην τιμή των 7 ευρώ.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι περιορισμένη και γίνεται κατόπιν δήλωσης στο τηλέφωνο του Exile Room 210 3223394 και στο workshops.exile@gmail.com, καθημερινά 11 π.μ. – 4 μ.μ.

Πρόκειται για την έβδομη εκδήλωση που διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος στo πλαίσιο της πράξης «Η Κινηματογραφοφιλία στη Νέα Εποχή» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *