ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

ΜΙΛΑ ΜΟΥ (TALK TO ME)

Παρέα νεαρών ιντερνετάκηδων και social media challenges freaks ασχολούνται με ένα ταριχευμένο χέρι με το οποίο η επαφή μαζί του οδηγεί στον κόσμο των αδικοχαμένων νεκρών. Απαράβατος κανόνας να μην ξεπεράσουν τα 90 δευτερόλεπτα. Η Μία που βασανίζεται από την αυτοκτονία της μητέρας της θα ”παίξει” το παιχνίδι για να έρθει σε επαφή με την μητέρα της, όμως όταν ο μικρός αδελφός της φίλης της θα παίξει και κατα λάθος θα ξεπεράσει τα 90 δευτερόλεπτα, το κακό θα απελευθερωθεί με τραγικές συνέπειες.

Η γενιά του youtube βρίσκει την ταινία τρόμου (?) που της αξίζει. Όλοι στη ταινία είναι με ένα κινητό στο χέρι, όπως άλλωστε και τα αδέλφια Φιλίππου που ειδικεύονται στον γιουτιουμπικό βιντεοκλιπίστικο τρόμο, εδώ καταφέρνουν να κάνουν ταινία που χωρίς να δρέπει δάφνες στο είδος (αρκετά με το πιο τρομαχτική ταινία των τελευταίων ετών), λειτουργεί όπως ΄το να βλέπεις ένα video τρόμου στο youtube. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν βρήκαμε αρετές ( η αρχική σεκάνς, η αντίδραση στο χέρι, η ατάκα Talk To Me, και το φινάλε), φυσικά και δεν τρομάζεις, ο αγώνας της πρωταγωνίστριας είναι καλοδεχούμενος, απλά από την μέση της ταινίας και μετά, το σενάριο ασχολείται ταυτόχρονα με ψυχικούς τραυματισμούς από την μία και έναν ελαφρύ δαιμονισμό του μικρού από την άλλη, κάνοντας λίγο αχταρμά την υπόθεση.

Δεν περιμέναμε ερμηνείες αν και η Μιράντα Όττο πάντα είναι μία στιβαρή παρουσία και προσδίδει ένα κύρος ανάμεσα στους καταδικασμένους νεανίες, από ατμυόσφαιρα είναι πολύ καλογυαλισμένο και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και εν ολίγοις το ΜΙΛΑ ΜΟΥ ας ελπίσουμε πως δεν είναι η αρχή του να μεταπηδήσουν οι youtubers στο σινεμά (η ταινία σημείωσε αναπάντεχη εισπρακτική επιτυχία το καλοκαίρι στην Αμερική). Μίλα μου, ναι…Μίλα μου!

Η ταινία κυκλοφορεί 2 Νοεμβρίου σε διανομή NEO FILMS

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *