ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

Καιρός για Ήρωες

one-half-popcorn

O Ροβήρος Μανθούλης συναντά τον δημοσιογράφο Ηλία Δημητρακόπουλο που ζει μόνιμα στην Ουάσινγκτον, ο οποίος με αφορμή τη στάση της αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στην δικτατορία των συνταγματαρχών, τα έβαλε με την CIA. Και μαθαίνει την ιστορία του, καθώς και τις προεκτάσεις του σκανδάλου Watergate στην ελληνική πολιτική σκηνή.

TIME FOR HEROES - POSTER

Με υλικό αρχείου και υλικό από ταινίες του Ροβήρου Μανθούλη, το ντοκιμαντέρ των Άγγελου Κοβότσου και Καλλιόπης Λεγάκη παρακολουθεί αυτή τη συνάντηση, ενώ παράλληλα βλέπουμε και άλλες συνεντεύξεις τις οποίες παίρνει ο Ροβήρος Μανθούλης για το θέμα.

Αν και η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Έλληνα δημοσιογράφο, κάνει αναφορά και την πορεία του σκηνοθέτη Ροβήρου Μανθούλη, προβάλλοντας υλικό από ταινίες του.

Ενδιαφέρουσα ιστορία –ειδικά για έναν δημοσιογράφο-, η οποία όμως είναι με υπερβολικά κλασικό τρόπο γυρισμένη. Ίσως θα ταίριαζε καλύτερα στην κρατική τηλεόραση παρά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

dimitakopoulos manthoulis kutlerTIME FOR HEROES 2

Επίσης, γίνεται μία προσπάθεια σύνδεσης της ταινίας με τη σύγχρονη κατάσταση στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση. Πρόκειται για μια άστοχη προσπάθεια, καθώς φαίνεται ότι παίρνει σκηνές της κρίσης και απλά τις τοποθετεί στην αρχή ή στο τέλος, χωρίς καμία απολύτως σύνδεση με τα προηγούμενα, πέρα από μία ερώτηση στον ίδιο τον Δημητρακόπουλο.

Τελικά να τη δω;

Καλύτερα να περιμένετε να την δείτε στην τηλεόραση.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *