ΕΠΙΚΑΙΡΑΠρόσωπα

Η αληθινή ιστορία του «Πριν τα Μεσάνυχτα»

«Πριν από 24 χρόνια, δηλαδή το 1989, ο Richard Linklater που τότε ήταν 29 ετών, ταξίδευε για τη Φιλαδέλφεια προκειμένου να δει την αδερφή του. Θα έμενε εκεί για μια νύχτα και μετά θα γυρνούσε πίσω στη Νέα Υόρκη. Η Amy Lehrhaupt ήταν τότε μικρότερη από εκείνον, περίπου 9 χρόνια. Γνωρίστηκαν σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και από εκείνη τη στιγμή αποφάσισαν να περάσουν τη νύχτα μαζί περιπλανώμενοι στους δρόμους συζητώντας, φλερτάροντας και κάνοντας πράγματα που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έκαναν ποτέ. Αφού ξημέρωσε, έπρεπε να αποχωριστούν. Έτσι αντάλλαξαν τηλέφωνα για να κρατήσουν μια επαφή τον πρώτο καιρό. Ήταν κάπως δύσκολο όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Linklater, να κρατηθεί μια επαφή εξαιτίας της απόστασης. Έπειτα ο καθένας συνέχισε τη ζωή του , οπότε ο Linklater γύρισε την ταινία «Πριν το ξημέρωμα». Ήλπιζε πως η Amy θα την έβλεπε, αλλά τίποτα. Λίγο πριν τα γυρίσματα της ταινίας, η κοπέλα είχε τροχαίο ατύχημα και πέθανε. Ο δημιουργός το έμαθε σχετικά πρόσφατα και στεναχωρέθηκε πάρα πολύ. Δήλωσε, όμως, πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τη βραδιά αυτή και πως η Lehrhaupt αποτέλεσε έμπνευση για εκείνον.»

 

Η ιστορία αυτή μας είναι κάπως γνωστή έτσι; Ναι, ναι καλά το πάτε! Αλλάξτε τα ονόματα της ιστορίας και βάλτε Jesse και Celin. Η παραπάνω ιστορία αποτέλεσε την έμπνευση για αυτήν την πολύ επιτυχημένη τριλογία «Πριν το ξημέρωμα», «Πριν το ηλιοβασίλεμα» και «Πριν τα μεσάνυχτα». Μάλιστα, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της τριλογίας ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής. Προσπάθησε να αποδώσει όσο πιο πιστά μπορούσε τα συναισθήματα που ένιωσε για την κοπέλα αυτή, μεταφέροντας στον θεατή όλο το ρομαντισμό και τον ερωτισμό της ατμόσφαιρας.

 

 

Η ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα» θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 13 Ιουνίου και γυρίστηκε αποκλειστικά στον ελλαδικό χώρο, συγκεκριμένα στην Μεσσηνία. Αναμένουμε, λοιπόν, το τέλος της ρομαντικής αυτής ιστορίας.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

2 σκέψεις σχετικά με το “Η αληθινή ιστορία του «Πριν τα Μεσάνυχτα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *