ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινεμά

VENOM 2 (VENOM LET THERE BE CARNAGE)

Ο δημοσιογράφος ρεπόρτερ Έντι Μπροκ προσπαθεί να ζήσει πλέον παρέα με τον ξενιστή του Venom ο οποίος του κάνει την ζωή του δύσκολη. Όταν ένας serial Killer που έχει καταδικαστεί σε θάνατο ζητήσει να μιλήσει στον Έντι για να πει την ιστορία του και έπειτα από μία σύγκρουση, ο κατάδικος θα ”μολυνθεί” από τον ξενιστή του Έντι και έτσι θα δημιουργηθεί ένας νέος υβριδικός κακός με το όνομα Carnage.

Η Marvel συνεχίζει την ιστορία του αντιήρωα της που ξεκίνησε το 2018 με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάρντυ πατώντας στην ίδια ακριβώς συνταγή (λιγότερο blockbuster και περισσότερο χιούμορ) αλλάζοντας όμως σκηνοθέτη-όχι ότι παίζει ρόλο πως ο Άντυ Σέρκις είναι το γνωστό μας Γκόλουμ- κάνοντας έτσι μία ταινία που απευθύνεται κυρίως σε θεατές με γυμνασιακό χιούμορ, εκθέτει γνωστούς ηθοποιούς ( Γούντι Χάρελσον, Ναόμι Χάρις και Μισέλ Γουίλιαμς) και από τον όλο εγχείρημα μοναδικός κερδισμένος βγαίνει ο Τομ Χάρντυ, κυρίως οικονομικά, εφόσον η ταινία έσκισε στο Αμερικ΄άνικο box office αλλά είναι απορίας άξιο το γιατί.

Στα θετικά της ταινίας η φωτογραφία του Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον και μία δύο σκηνές όπου ο ξενιστής καταδυναστεύει τον ήρωα βάζοντας τον να ζωγραφίζει αλλά και να έρχονται σε σύγκρουση διαρκώς, και όλα τα υπόλοιπα απλά προκαλούν γέλιο. Τα 90 λεπτά διάρκειας και οι ρόλοι του Γούντι Χάρελσον (σαν καρικατούρα του Natural Born Killers) η εμφ΄άνιση ντροπή της Ναόμι Χάρις αλλά και της Μισέλ Γουίλιαμς δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρά να κατατάξουν το Venom 2 στην κατηγορία της ταινίας για έφηβους που δεν έχουν καμία κινηματογραφική απαίτηση ή φιλοδοξία. Τα εφέ καταστροφής είναι πλέον αναληθοφανή και ανήκουν σε μία προγενέστερη κινηματογραφικά εποχή όπως ακριβώς και το συγκεκριμένο χιούμορ.

Καλογυρισμένο μεν αλλά χωρίς ίχνος ευπρέπειας, όπως και όλο το σκεπτικό της MARVEL η οποία έχει αρχίσει να κουράζει με τα κινηματογραφικά της τερτίπια για να κερδίζει εκατομμύρια δολάρια, θα προσπεράσουμε και θα αρχίσουμε να χτυπάμε καμπανάκια στον Τομ Χάρντυ και στους συντελεστές που θα συνεχίσουν να ασχολούνται με παρόμοια πρότζεκτ.

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *