Αφιερώματα

Τι θα δούμε στα Χόμπιτ 2 και 3

Στην πρώτη ταινία είδαμε τη Γκαλάντριελ, χαρακτήρας που δεν εμφανίζεται στο βιβλίο το Χόμπιτ. Βλέποντας την πρώτη ταινία Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι καταλάβαμε γρήγορα τον ρόλο της: η βασίλισσα των ξωτικών συμμετέχει στο Λευκό Συμβούλιο μαζί με τον Έλροντ, τον Σάρουμαν (που ακόμα δεν έχει περάσει στη σκοτεινή πλευρά) και τον Γκάνταλφ και συμμερίζεται τους φόβους του τελευταίου για τη σκοτεινιά που διακρίνει να απλώνεται στη Μέση Γη. Το Συμβούλιο λαμβάνει την απόφαση να διώξει από το Ντολ Γκούλντουρ τον Νεκρομάντη.

Ο οποίος Νεκρομάντης, επίσης δεν υπάρχει στο βιβλίο. Και για τους μυημένους στον Τόλκιν αποτελεί τον Σάουρον πριν ανακτήσει πλήρως τη δύναμή του.

Ο  Φρόντο πάλι βοηθάει να προχωρήσει η αφήγηση και αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο Χόμπιτ και το πρώτο μέρος της Συντροφιάς του Δαχτυλιδιού.

Ο Λέγκολας εμφανίζεται και αυτός στο Χόμπιτ -στο δεύτερο μέρος. Αν λάβουμε, επίσης, υπόψη ότι είναι γιος του Βασιλιά των ξωτικών του δάσους, τότε μάλλον θα τον δούμε στη Μάχη των Πέντε Στρατών.

Στο Χόμπιτ βλέπουμε τον Θράιν τον 2, τον πατέρα του Θόριν. Ο Τζάκσον διηγείται την ιστορία του πατέρα και του παππού του Θόριν, πώς ο δεύτερος έγινε άπληστος από τον θησαυρό που είχε συγκεντρώσει το βασίλειό του, την έξωσή τους από τον Σμάουγκ τον δράκο, και τη μάχη με τα Ορκ.

Τι θα συμβεί στην Ερημιά του Νοσφιστή (θα βγει τον Δεκέμβριο του 2013) θα δούμε την παρέα να φτάνει στο σπίτι του Μπέορν, ενός ξυλοκόπου που έχει τη μαγική δυνατότητα να μεταμορφώνεται σε αρκούδα.

Ο Γκάνταλφ φεύγει από την παρέα (πιθανότατα θα δούμε άλλο ένα Λευκό Συμβούλιο, ίσως και μια μάχη μεταξύ Γκάνταλφ και Νεκρομάντη). Οι νάνοι και ο Μπίλμπο μπαίνουν στο Δάσος του Μίρκγουντ, όπου τους επιτίθενται αράχνες. Στη συνέχεια, τους συλαμβάνουν ξωτικά (της φυλής του Λέγκολας) και συνεχίζουν το ταξίδι τους μέχρι το Έρεμπορ.

Εκεί θα συναντήσουν τον Νοσφιστή και θα ακολουθήσει η έξοδος του δράκου από το βουνό στο Έρεμπορ και η εξόντωσή του.

Στο Εκεί και Πάλι Πίσω θα δούμε και την επική μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς και την επιστροφή του Μπίλμπο στο Χόμπιτον.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

3 σκέψεις σχετικά με το “Τι θα δούμε στα Χόμπιτ 2 και 3

  • Pingback: Cinepivates – Νέα του Hobbit, μόνο για τους εκλεκτούς

    • Αυτό που εννοούσαμε είναι ότι δεν υπάρχει σαν πρόσωπο που κάποιος από τους ήρωες συναντά -τουλάχιστον από αυτά που διαβάζουμε στο βιβλίο- στη διάρκεια της περιπέτειας. Υπάρχει μόνο σαν φευγαλέα αναφορά… Αντιθέτως, στην ταινία δεν μένουμε μόνο με τους νάνους, αλλά παρακολουθούμε και τις αναζητήσεις του Γκάνταλφ, καθώς και τη συνάντησή του με τον Νεκρομάντη…

      Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *