ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Winston Churchill ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη

«Darkest Hour» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας, που θα αναλάβει η ομάδα του υποψήφιου για Όσκαρ «Η θεωρία των πάντων». Η ταινία θα φέρει στο κινηματογραφικό πανί τον Winston Churchill, τον Βρετανό πολιτικό που τιμήθηκε από τη Βασίλισσα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, διαμορφώνοντας καθοριστικά την πολυπόθητη νίκη.

ClickHandler.ashxΗ ταινία μάς μεταφέρει πίσω στο 1940, όταν ο Churchill εκλέχθηκε πρωθυπουργός της χώρας και ο βρετανικός στρατός βρισκόταν στο Dunkirk. Τότε τέθηκε το δίλημμα αν θα υπογράψει συνεργασία με τη Γερμανία –γεγονός που θα καθιστούσε τη χώρα υποχείριο του Χίτλερ- ή αν θα έπαιρνε το ρίσκο να αντισταθεί οδηγώντας τον στη νίκη.

Ο Antony McCarten, παραγωγός της ταινίας «Η θεωρία των πάντων», θα βρίσκεται πίσω από το project αυτό, ενώ μένει να δούμε αν ο James Marsh θα είναι ο σκηνοθέτης. Ο McCarten, ο οποίος είναι υποψήφιος για δύο Όσκαρ, δήλωσε πως ο βρετανός πολιτικός ήταν από τις προσωπικότητες με τις οποίες ήθελε να ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό, τοποθετώντας τον στην ίδια κλίμακα με τον Steven Hawking, που για χρόνια τον παρακαλούσε να κάνει μια ταινία για τη ζωή του.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *