Χωρίς κατηγορία

Κέιτ Μπλάνσετ, Τίλντα Σουίντον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κρίστοφ Βαλτς, κ.α. θα παίξουν στη ταινία “Πινόκιο” του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μεξικανός δημιουργός Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, εδώ και χρόνια δουλεύει πάνω στο φίλμ του “Πινόκιο”, για το οποίο ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ήταν όνειρο ζωής του να το κινηματογραφήσει. Πρόκειται για ένα stop motion animation μιούζικαλ, του οποίο το σενάριο συνυπογράφει με τον Πάτρικ ΜακΧέιλ (“Over The Garden Wall”), ενώ στη σκηνοθεσία δίπλα στον Ντελ Τόρο βρίσκεται ο Μαρκ Γκούσταφσον, ο διευθυντής animation στον “Απίθανο Κύριο Φοξ”. Μετά από χρόνια προετοιμασίας και μαζί με τους animators της ταινίας να δουλεύουν ακόμη και κατά την διάρκεια της καραντίνας (με τους αναγκαίους εννοείται περιορισμούς), η ολοκλήρωση του πρότζεκτ μοιάζει πιο κοντά από ποτέ μιάς και ανακοινώθηκε το επίσημο καστ. Μερικά δυνατά ονόματα που θα δούμε στον “Πινόκιο” είναι των Κέιτ Μπλάνσετ, Τίλντα Σουίντον, Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κρίστοφ Βαλτς, Τζον Τορτούρο και Ρον Πέρλμαν. Ειδικότερα, ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ανακοίνωσε πως στη ταινία δανείζει τη φωνή του στον Τζίμινι Κρίκετ, που αποτελεί τη φωνή της λογικής και της συνείδησης του Πινόκιο σε όλο το ταξίδι του, και πως μάλιστα έχει ολοκληρώσει ήδη ένα μεγάλο μέρος από τις ηχογραφήσεις πριν η πανδημία κλείσει τα πάντα.Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Σουίντον θα αναλάβει φωνητικά το ρόλο της Γαλάζιας Νεράιδας ενώ την μουσική επένδυση της ταινίας υπογράφει ο Αλεξάντρ Ντεσπλά. Το φίλμ «Πινόκιο» θα προβληθεί κατευθείαν στο Netflix, με το οποίο ο Ντελ Τόρο διατηρεί άψοφη συνεργασία όπως έχει ο ίδιος δηλώσει.

 

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *