ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Μια Απίθανη Σχέση (Long Shot)

long-shot-e1554738376465

3popcorn

Αγαπάμε τον Σεθ Ρόγκεν γιατί είναι ένας από μας. Δεν ξέρεις ακριβώς πώς αυτός ο τύπος καταφέρνει να είναι σταρ του Χόλιγουντ, να είναι τόσο δημοφιλής και στην προκειμένη περίπτωση να κάνει την Σαρλίζ Θερόν να τον ερωτευτεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάπως τα καταφέρνει.

Το Long Shot είναι μια τυπική αμερικάνικη κομεντί, χτισμένη πάνω στον κόσμο της πολιτικής. Η Σαρλίζ Θέρον ερμηνεύει την Σάρλοτ Φιλντς, υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ με βλέψεις στην προεδρική καρέκλα, όχι για την εξουσία, αλλά γιατί πραγματικά θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Δεν έχει σχέση και οι συνεργάτες της την προξενεύουν με τον πρωθυπουργό του Καναδά (έναν α λα Τζάστιν Τρουντό τύπο που αρέσκεται στο να φωτογραφίζεται και να φλερτάρει με τη Σάρλοτ). Από την άλλη, ο Φρεντ (Σεθ Ρόγκεν) είναι ένας δημοσιογράφος, φανατικός ακόλουθος των Δημοκρατικών, που γράφει εμπρηστικά πολιτικά κείμενα. Ο Φρεντ και η Σάρλοτ είναι παλιοί γνώριμοι και θα συναντηθούν σε ένα πάρτι. Εκείνη θα του ζητήσει να της γράφει τους πολιτικούς της λόγους και στη διάρκεια της περιοδείας της οι δυο τους θα έρθουν κοντά… παρά τις αντιρρήσεις των γύρω τους.

uploadscardimage9486035b119973-ef5c-430b-8a73-0b367d917627.jpg950x534__filtersquality90

Η ταινία σατιρίζει φανερά γνωστές φιγούρες της πολιτικής και μιντιακής σκηνής της Αμερικής. Ντόναλντ Τραμπ, Ρ.Μέρντοχ (μια φιγούρα παρόμοια με του Μέρντοχ ερμηνεύει ο Άντι Σέρκις στην ταινία). Σε αυτό το τσίρκο, η Σάρλοτ και ο Φρεντ μοιάζουν να είναι οι μόνοι αληθινοί χαρακτήρες. Και μπορεί η ταινία να ακολουθεί πιστά τους κανόνες μιας rom-com, αλλά το κάνει καλά. Είναι μια ταινία που οι θεατές θα απολαύσουν, ενίοτε θα γελάσουν και σίγουρα θα ενδιαφερθούν για τους χαρακτήρες.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας. Εκτός από τη χημεία που καταφέρνουν να αναπτύξουν μεταξύ τους -που κάνει το κόνσεπτ του αταίριαστου ζευγαριού απολύτως επιτυχημένο-, κινούνται και οι δύο πολύ άνετα στους ρόλους τους. Ο Σεθ Ρόγκεν κάνει συχνά αυτό το είδος του αξιαγάπητου loser, του ανθρώπου που μοιάζει να αισθάνεται άβολα παντού. Η Σαρλίζ Θερόν έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην κωμωδία και εδώ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο πολύ της ταιριάζουν αυτοί οι ρόλοι: εδώ της δίνεται η δυνατότητα να έχει και πιο σοβαρές, αλλά και πιο κωμικές στιγμές.

Εν ολίγοις, μια ιδανική ταινία για θερινό σινεμαδάκι, τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *