Χωρίς κατηγορία

Πάντα μόνος (Issiz adam)

O τριαντάχρονος Αλπέρ είναι ένας χαρισματικός σεφ που διευθύνει το δικό του εστιατόριο. Η προσωπική του ζωή είναι πολυτάραχη, ώσπου να συναντήσει την Άντα σ’ ένα μαγαζί μεταχειρισμένων δίσκων και βιβλίων. Η Άντα είναι μια κοπέλα γοητευτική και απλή που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κουστούμια. Έτσι ξεκινάει μια παθιασμένη σχέση ανάμεσα στους δύο ήρωες. Και ενώ έρχονται όλο και πιο κοντά, ο Αλπέρ συνηθισμένος σε μια μοναχική ζωή με εφήμερους έρωτες, αποφασίζει να αποτραβηχτεί από μια ουσιαστική σχέση που απαιτεί δόσιμο.

Μια ταινία που χαρακτηρίζει απόλυτα την εποχή μας. Η ταχύτατοι ρυθμοί της καθημερινής μας ζωής, καθώς και η μοναξιά στην οποία λίγο πολύ έχουμε συνηθίσει να ζούμε καθιστούν τις ανθρώπινες σχέσεις δυσχερέστερες. Έτσι, όταν βρεθεί το κατάλληλο άτομο -έχοντας συνηθίσει τη μοναχική ζωή- δεν υπάρχει προθυμία να αλλάξουμε τις παγιωμένες συνήθειές μας και να χωρέσουμε και κάποιον άλλο στη ζωή μας. Το μήνυμα που περνάει είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές και να αποχωριστούμε τη ρουτίνα μας αν θέλουμε να γνωρίσουμε την ευτυχία…
Μια τούρκικη παραγωγή που έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία στη γειτονική χώρα. Πρόκειται για μια καταπληκτική ταινία με καλή σκηνοθεσία, υπέροχες ερμηνείες και συναρπαστική μουσική που σε γυρίζει στο χθες. Σκηνές με μυρωδιές που θυμίζουν “Πολίτικη Κουζίνα”, γεύσεις, μουσική, συναισθήματα, λέξεις και σκέψεις διαπλέκονται σε ένα αρμονικό σύνολο και με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό φινάλε, όπου αποκαλύπονται τα έντονα συναισθήματά τους και κορυφώνεται η τραγικότητα του έρωτά τους.

Σκηνοθεσία: Cagan Irmak

Παίζουν: Cemal Hunal, Melis Birkan, Yildiz Kultur, Serif Bozkurt, Gozde Kansu

ΑΜEΛΙ

cinepivates

Συντακτική ομάδα

3 σκέψεις σχετικά με το “Πάντα μόνος (Issiz adam)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *