Σινέ εμπειρίες

Ταινίες,ατάκες, σκηνές, ατάκτως ερριμένες

Οι cinepivates μου εκαναν την τιμη να με προσκαλέσουν στο πλοίο τους. Ως πλάσμα των φυγών και των αποδράσεων, βρήκα μέγιστη δυσκολία να αρνηθώ των πρόσκληση.
Οπως και οι υπόλοιποι, δεν θα πρωτοτυπήσω αν σας πω, ότι έχω μεγαλο κόλλημα με το σινεμά. Η πρώτη μου κινηματογραφικη εμπειρία ήταν τραυματική: αίθουσα τρισάθλια, σε κινηματογραφο της γειτονιάς μου, συνοδεία γονέων, για να παρακολουθήσουμε το έπος Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι!!!! Μάλιστα, γελαστε όσο γουστάρετε. Εκτοτε, και μόλις πάτησα και τσακισα τα 18, άρχισα ν’αλωνίζω απτοητη στους σινεμαδες της Αθηνας, άντε και στο Ζέα του Πειραιά ή το Αττικόν. Ειμαι πολυ άπιστη σ΄ό,τι αφορα αγαπημενους σκηνοθετες, έργα κ.λ.π. Εχω πολλους “εραστες” δηλαδή και δεν με κουραζει κανεις τους!
Η πιό αμήχανη κινηματογραφικη εμπειρία μου; η παρακολούθηση του Half Nelson, πριν 2 χρόνια στο Ιντεάλ, εξώστης, κολλητά με τον (μπλιαχ) Σημίτη και τη σύζυγό του… Ο οποίος Σημίτης, μολις αντιλήφθηκε οτι δεν θα καθόταν μονος και έρημος στη σειρά, αλλα θα ειχε και παρέα, μου’ ριξε ένα τρομοκρατημενο βλεμμα…
Η πιό συναρπαστική; Οι τρεις πρεμιέρες του ‘Αρχοντα( τι ποιου άρχοντα; Ενας ειναι ο Αρχοντας), στο Αστορ την πρωτη χρονιά, και τις δύο επομενες στο Αττικόν απέναντι.Στίφη να περιμένουν με υπομονή και λογοδιάρροια να μπουκάρουν μέσα. Ειμαι περηφανη που ειδα αυτη την τριλογία σε πρεμιέρα.
Η πιό εξαντλητική; Η προβολή του “Η ωραία καβγατζού” του Ζακ Ριβέτ, στο Αστυ, όταν ακομη το εισιτήριο είχε 1500 δρχ… να τρεχω κάθιδρη να προλαβω την προβολη των 7.30 και να φτανω σ’εναν κινηματογραφο με μιά ουρά νααααα, να περιμενει για εισιτήριο. Μπηκα τελικα και ειδα ολο το εργο όρθια. 3 ώρες. Δεν μ’ενοιαζε όμως.
Λατρευω τις 2 Kate του σινεμά: την Μπλάνσετ και τη Γουίνσλετ. Εχω δει άπειρες ταινίες και συνεχίζω, διαολίζομαι με τα 9 ευρώ του εισιτηρίου πλέον, και έχω αρχίσει να καταγραφω τις ταινίες που μου κανουν κλικ ωστε να τις βλεπω αργότερα στο dvd. Οταν βγουν . Γιαυτο , μην παραξενευτείτε αν ενω οι υπόλοιποι εδώ σας σχολιάζουν πρόσφατες ταινίες, δείτε και μια σφήνα για το π.χ. Almost Famous.
Θέλω να γίνει ταινία το βιβλιο της Σώτης Τριανταφύλλου ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ. Καποια στιγμη έσπαγα το κεφαλι μου να σκεφτώ ποιοι ηθοποιοι θα ήταν οι καταλληλότεροι, και εμφανισιακά, για να υποδυθούν τον Εντμουντ και τη Μόλλυ. Εχετε καμιά ιδέα;
Και θελω να μου πει καποιος γιατι διαολο δεν εχει κυκλοφορήσει σε dvd ME ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ, το Βασίλισσα Μαργκό, και το O Ζοφερός Οίκος του Ντίκενς.Οποιος το βρει να μου το πει, γιατι διαβαζω τωρα το βιβλιο, και εχω λυσσαξει. Και καταριεμαι την άγνοιά μου για το προγραμμα της Ετ1, πρόπερσι, που το πρόβαλλε. Μάλιστα, το πρόβαλε κι εγω δεν πηρα πρέφα, παρα μονο ενα -δύο επεισόδια.

Οποιο εργο, παλιο ή προσφατο, με στοιχειώνει, θα το ξορκιζω εδώ. Ειμαι ον των φυγών είπαμε, και το σινεμα είναι ένα απ΄τα οχήματά μου. Fancy a ride?

Φράνσις

cinepivates

Συντακτική ομάδα

6 σκέψεις σχετικά με το “Ταινίες,ατάκες, σκηνές, ατάκτως ερριμένες

  • @ΟΛΟΥΣ:: σας ευχαριστώ παιδες! Ανα και βλεποντας σήμερα την πλημμυριδα των αναρτησεων ,που ακολουουν τη δικη μου, επαθα ενα σοκ και δεος.Που να σας προλαβω; θα προσπαθησω να ανταποκριθω και σας υποσχομαι οτι θα εχω "λοξη" ματιά επι των ταινιων.. οσο κι αν αυτο δεν αποβαινει ολες τις φορες ευχαριστο. Οσο για την παρουσαι Σημιτη; Το μονο που τον εσωσε απ την απυθμενη δυσφορια μου, ηταν πως αποδειχτηκε ιδανικος θεατης. Διακριτικος στα σχολια του με τη συζυγο και κυριως, ΧΑΜΗΛΟΦΩΝΟΣ.

    Σχολιάστε
  • Μην ανησυχείς καθόλου γλυκιά μου Auburn Kate.. Είμαστε πολλοί γι'αυτό γίνεται αυτός ο κακός χαμός με τις αναρτήσεις!!!

    Εμείς είμαστε εδώ για να γράφουμε όποτε θέλουμε και όποτε έχουμε κάτι να πούμε..

    Α ωραία, καλό αυτό. Γιατί να τον είχες και δίπλα να φώναζε κιόλας.. δεν έχω χειρότερο!!

    Τάιλερ

    Σχολιάστε
  • καλώς την Φράνσις! ελπίζω να μείνεις μαζί μας μέχρι το τέλος του κόσμου!!! 😛
    (φυσικά εννοείται και μετά από αυτό) xaxaxa

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *