ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά ΝέαΧωρίς κατηγορία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσίασε στην Αθήνα το κόμικ Φεστιβάλ σε ένα προχριστουγεννιάτικο πάρτι

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσίασε το κόμικ Φεστιβάλ χθες, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στην Αθήνα, σε ένα προχριστουγεννιάτικο πάρτι στο six d.o.g.s.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης και η κριτικός κινηματογράφου Πόλυ Λυκούργου υποδέχτηκαν το κοινό και μίλησαν για το κόμικ, τους ήρωές του και τη φεστιβαλική του ατμόσφαιρα. Οι αγαπημένοι comic artists Γιώργος Γούσης, Παναγιώτης Πανταζής και Γεωργία Ζάχαρη μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη συγγραφή και τον σχεδιασμό του κόμικ και υπόγραψαν αντίτυπα της επετειακής έκδοσης.

Το κόμικ Φεστιβάλ είναι μια ιστορία για σινεμά, τέχνη, αλλά και για την ίδια τη ζωή, για τις σκοτεινές αίθουσες, τα φωτεινά πρωινά στη θάλασσα και την κοσμοσυρροή στα μπαρ, τις γνωριμίες, τις συνεργασίες και τις συζητήσεις για το μέλλον. Οι δύο ήρωες, ο Σωτήρης και η Ντάρια, μπλέκονται με την ιστορία του Φεστιβάλ, καθώς κινούνται, αγαπιούνται, μεγαλώνουν και ωριμάζουν σε τρεις εποχές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του. Τη σχέση τους κατευθύνουν και σχολιάζουν, άχρονα, άνθρωποι που μέσα στις δεκαετίες του Φεστιβάλ έχουν δουλέψει γι’ αυτό ή του έχουν προσφέρει τις ταινίες και τα κείμενά τους. Από τον Νάνι Μορέτι στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, αγαπημένοι κινηματογραφιστές και ηθοποιοί κάνουν την εμφάνισή τους (μέσα από τα καρέ του κόμικ) στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους χώρους του Φεστιβάλ.

Το κόμικ Φεστιβάλ κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά και είναι διαθέσιμο προς πώληση στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία, Πρωτοπορία και Ιανός, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *