ΘΕΜΑΤΑΣινέ τεχνολογείν

Το 3D σας κάνει καλό!

1363982449343

Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι οι στερεοσκοπικές τρισδιάστατες ταινίες εκτός από το να είναι πιο διασκεδαστικές παρέχουν και σημαντικά οφέλη στην υγεία. Με ειδικές συσκευές που μετράνε την εγκεφαλική δραστηριότητα (brain scanners) και τεστ τα οποία διενεργήθηκαν μετά από θέαση 3D ταινίας οι ερευνητές κατέληξαν ότι μια στερεοσκοπική ταινία.

  • Διεγείρει πιο πολύ τον εγκέφαλο
  • Εξασκεί τις λειτουργίες του όπως ετοιμότητα σε οπτικά ερεθίσματα και ταχύτητα επεξεργασίας
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο πρόληψης εκφυλιστικών ασθενειών, όπως το Alzheimer

Το 3D σας κάνει καλό προτιμήστε το και κλείστε μια θεραπευτική συνεδρία σε ένα σινεμά κοντά σας…

 

Πιο αναλυτικά εδώ: http://home.bt.com/tech-gadgets/tech-news/why-watching-3d-movies-could-be-good-for-your-brain-11363982296915

Δημήτρης Χριστόπουλος

Ξεκίνησε το '80 με τετράχρωμα pixel που έβλεπε στην 14 ιντσών τηλεόραση του και έφτασε στο σήμερα προγραμματίζοντας στερεοσκοπικές 3D παραγωγές full HD για πλανητάρια. Μοναχικός cowboy κάθεται μεταμεσονύκτια, όταν τα πάντα έχουν σωπάσει, μπροστά στο θαμπό φως της οθόνης του και περιπλανιέται ανάμεσα στα μηδενικά και άσους του internet, μάχεται σε ψηφιακούς κόσμους των video games και καλπάζει στο κόσμο των cine effects. Θα προσπαθήσει να σας περιγράψει αυτά που βλέπει απλά και απέριττα, "Talk to me like Ι am a six year old!".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *