Φεστιβάλ

Γαλλία βραβεύει το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

Η ταινία Σώμα με Σώμα του Ζακ Οντιάρ απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου. Είναι η δεύτερη φορά που ο Οντιάρ κερδίζει το βραβείο μετά τον «Προφήτη» του 2009. Το βραβείο παρέλαβε ο πρωταγωνιστής, Ματίας Σένερτς.

Το Σώμα με Σώμα είχε να ανταγωνιστεί ταινίες όπως οι: End Of Watch, Ginger And Rosa, Midnight’s Children και Seven Psychopaths, όπως και το After Lucia.

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ απέσπασε η ταινία τεκμηρίωσης του Άλεξ Γκίμπνεϊ, Mea Maxima Culpa: Silence In The House Of God, το βραβείο για καλύτερη πρώτη ταινία πήγε στο Beasts Of The Southern Wild του Μπεν Ζάιτλιν, ενώ καλύτερος Βρετανός πρωτοεμφανιζόμενος αναδείχθηκε ο συγγραφέας-σκηνοθέτης Σάλι Ελ Χοσάινι για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία My Brother The Devil.

Εν τω μεταξύ, μέλη της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι πλέον ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον και η Βρετανίδα σύντροφός του Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

Η τιμητική διάκριση ανακοινώθηκε στην τελετή λήξης του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λονδίνου. Ο Τιμ Μπάρτον παρέλαβε το ειδικό βραβείο από τον Κρίστοφερ Λι, με τον οποίο έχει συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

«Δεν θέλω να ξέρω πώς θα ήταν το σινεμά χωρίς τον Τιμ Μπάρτον» είπε ο Κρίστοφερ Λι.

Σύμφωνα με το BBC, η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ παρέλαβε το βραβείο της από τον σερ Τρέβορ Ναν. «Ευτυχώς δεν θα υπάρχει ζήλια στο σπίτι» είπε η ηθοποιός, σχολιάζοντας με χιούμορ την απόφαση Ακαδημίας.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *