ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Έφυγε» ο Λάρι Χάγκμαν, ο θρυλικός Τζέι Αρ του «Ντάλας»

Επειτα από πολυετή και σκληρή μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ο Λάρι Χάγκμαν, που ενσάρκωσε τον θρυλικό «Τζέι Αρ Γιούιν» στην τηλεοπτική σειρά «Ντάλας».

Ο Χάγκμαν, που έπασχε από καρκίνο και κίρρωση του ήπατος, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Παρασκευής σε νοσοκομείο του Ντάλας, όπως ανακοινώθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Στο πλευρό του ήταν η Λίντα Γκρέι, που είχε παίξει την Σου Έλεν, με την οποία τον συνέδεε μία μακρόχρονη φιλία. «Ο Λάρι Χάγκμαν ήταν ο καλύτερός μου φίλος εδώ και 35 χρόνια. Ηταν η χαρά της ζωής και την προσέφερε σε όλους όσους γνώριζε. Ηταν γενναιόδωρος, δημιουργικός, αστείος, ταλαντούχος και αξιαγάπητους. Θα μου λείψει πάρα πολύ. », ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γκρέι.

Ο Λάρι Χάγκμαν γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1931 στο Τέξας. Οι γονείς του, ο σουηδικής καταγωγής Μπέντζαμιν Τζάκσον Χάκγμαν και η μητέρα του, ηθοποιός, Μαίρη Μάρτιν, χωρισαν όταν εκείνος ήταν 5 ετών και μετακόμισε στο Λος Αντζελες, όπου μεγάλωσε με τη γιαγιά του..

Το 1946 ο Χάγκμαν επέστρεψε στην γενέτειρά του, όπου εργάστηκε σε ράντσο ενός φίλου του πατέρα τοτ. Κατά τη φοίτησή του στο λύκειο στο Γουέδερφορντ, το ενδιαφέρον του τράβηξαν τα μαθήματα δράματος και λάτρεψε τη σκηνή, παίζοντας κυρίως κωμικούς ρόλους, ενώ το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί. Αποφοίτησε το 1949, όταν η μητέρα του του πρότεινε να κάνει την ηθοποιία επάγγελμα.

Η καριέρα του ξεκίνησε στο Ντάλας δουλεύοντας ως βοηθός παραγωγού και παίζοντας μικρούς ρόλους στο θέατρο Μάργκο Τζόουνς, το 1950. Επαιξε σε μιούζικαλ σε διάφορες πόλεις και το 1951 έκανε την εμφάνισή του σε σόου μαζί με την μητέρα του.

Το 1954 παντρεύτηκε την σουηδικης καταγωγής Μαζ Άξελσον, με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, την Χάιντι Κριστίνα και τον Πρέστον.

Εμφανίστηκε στην τηλεόραση στο ρόλο του αστροναύτη, Τόνι Νέλσον, στην τηλεοπτική κομεντί του 1961 «Η Τζίνι και το Τζίνι». Η πρώτη του εμφάνιση στο ρόλο του Τζέι Αρ ήταν το 1978 και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος πρωταγωνιστής, καθώς η σειρά έφτασε στο απόγειό της την δεκαετία του 1980, ενώ ταυτίστηκε το όνομά του με το συγκεκριμένο ρόλο.  Τώρα αν φταίει ο ρόλος ή όχι για την συλλογή του από 2.000 καουμπόικα καπέλα παραμένει άγνωστο…

Οταν το «Ντάλας» τελείωσε το 1991, ο Λάρι Χάγκμαν έπαιξε στις ταινίες «Νίξον» και «Primary Colors», «Όλες οι γυναίκες του προέδρου», «Σούπερμαν», «Harry and Tonto»,  «Love Story», ενώ έκανε και ένα πέρασμα από την τηλεοπτική σειρά «Νοικοκυρές σε απόγνωση».

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Hello Darlin’» περιγράφεται λεπτομερώς η χρήση ναρκωτικών που έκανε κατά την εφηβεία του, ενώ αποκαλύπτεται και 50ετής μάχη του με τον αλκοολισμό.

Να φανταστεί κανείς ότι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του Ντάλας, κατανάλωνε πέντε μπουκάλια σαμπάνια την ημέρα για χρόνια και στο τέλος διαγνώστηκε με κίρρωση του ήπατος το 1992.

Τρία χρόνια αργότερα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος και σε ένδειξη ευγνωμωσύνης προς τον δωρητή του κράτησε μία φωτογραφία του, την οποία τοποθέτησε πάνω από τον καθρέφτη του.

«Προσεύχομαι κάθε πρωί για αυτόν», είχε δηλώσει. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν του έβαλε μυαλό και συνέχισε να πίνει κρυφά μέχρι που το 2003 αναγκάστηκε να το σταματήσει λόγω μίας χειρουργικής επέμβασης που του έσωσε τη ζωή.

Το 2011 ο Χάγκμαν είχε ανακοινώσει ότι είχε καρκίνο στον λάρυγγα σε δεύτερο στάδιο. Μάλιστα είχε σχολιάσει: «Ως Τζέι Αρ μπορούσα να τα βγάλω πέρα με οτιδήποτε, όπως δωροδοκίες, διαφθορά, μοιχεία. Τώρα όμως έχω καρκίνο. Ξέρω ότι όλοι γνωρίζουν ότι είναι μία κοινή και θεραπεύσιμη μορφή καρκίνου. Θα συνεχίσω την θεραπεία μου, ενώ θα εργάζομαι για το νέο “Ντάλας”. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο μέρος από το να δουλεύω για τη σειρά που αγάπησα, με τους ανθρώπους που αγάπησα».

Ναυσικά Διαμαντοπούλου

Αρχισε να βλέπει σινεμά αργά για την ηλικία της. Πριν την εντυπωσιάσει κάποια ταινία είδε διάφορες ασχετες, γλυκανάλατες και «κουλές». Εκεί που ανακάλυψε οτι το σινεμά μπορεί να την συγκινήσει ήταν όταν είδε το «Δωμάτιο του γιου μου». Την μαγεία του παγκόσμιου κινηματογράφου την ανακάλυψε σε movie therapy μετά από ενα δυνατό πατατράκ….Και η συνέχεια γνωστη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *