ΕΠΙΚΑΙΡΑΤαινίες της Εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας (11/10/2012)

Οι Υποψήφιοι

Όταν ο Καμ Μπρέιντι (Γουίλ Φέρελ), για πολλά χρόνια μέλος του Κογκρέσου διαπράττει μια μεγάλη δημόσια γκάφα πριν τις επερχόμενες εκλογές, ένα ζευγάρι αδίστακτων συμβούλων βάζει απέναντί του έναν αντίπαλο υποψήφιο, ο οποίος διεκδικεί και αυτός την προτίμηση του εκλογικού σώματος στην Βόρεια Καρολίνα. Ο άνθρωπος τους: ο αφελής Μάρτι Χάγκινς (Ζακ Γαλιφιανάκης), διευθυντής του τοπικού γραφείου τουρισμού.

Σκηνοθεσία: Τζέι Ρόουτς
Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Φέρελ, Ζακ Γαλιφιανάκης

V/H/S

Η ταινία θρίλερ που προβλήθηκε στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας. Ένας άγνωστος προσλαμβάνει μια συμμορία για να διαρρήξει έρημο σπίτι στην εξοχή και να βρει μια βιντεοκασέτα. Η φαινομενικά εύκολη αποστολή αποκτά βαθμό δυσκολίας όταν οι διαρρήκτες ανακαλύπτουν πως το σπίτι δεν ακριβώς εγκαταλελειμμένο. Όταν ανακαλύπτουν ότι η κασέτα που χρειάζονται βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε εκατοντάδες home-tapes που στοιβάζονται στα δωμάτια, προβάλλουν κάποιες από αυτές. Αυθεντικές εικόνες φρίκης, μυστικές σέχτες, φαντάσματα και πίδακες αίματος ξεπροβάλλουν…

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Όλπιν,Ντέιβιντ Μπράκνερ, Τάιλερ Γκίλετ, Γκλεν Μακουέιντ, Τσαντ Βιλέλα, Τι Γουέστ, Άνταμ Γουίνγκαρντ, Τζάστιν Μαρτίνεζ

Η Αρπαγή 2

Στην πρώτη ταινία ο Λίαμ Νίσον δεν σταμάτησε πουθενά προκειμένου να βρει την κόρη του που είχε απαχθεί. Στη δεύτερη ταινία αναμένεται να δούμε μια από τα ίδια, καθώς αυτή τη φορά εκείνοι που απάγονται είναι ο ίδιος ο Μπράιαν Μιλς και η αποξενωμένη σύζυγός του.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μεγκατόν
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Ράντε Σερμπεζίγια

Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι

Μία από τις πολυαναμενόμενες ελληνικές ταινίες της χρονιάς. Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή ασχολείται με τον εθνικό ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη παρακολουθώντας τις περιπέτειές του από την Ελλάδα της Επανάστασης όπου δρούσε ως πειρατής, μέχρι την Ρωσία, όπου έγινε πλούσιος έμπορος χαβιαριού, μέχρι την μετεπαναστατική Ελλάδα και τη δράση του ως ευεργέτη. Το διεθνές καστ βοηθάει τον Γ.Σμαραγδή να χτίσει την ταινία του, καθώς αποσπά καλές ερμηνείες, τόσο από τον Σεμπάστιαν Κοχ, όσο και από τον Ισπανό Ντ.Μπότο. Και παρά το γεγονός ότι η παραγωγή είναι μεγάλη και τα σκηνικά εντυπωσιακά, η ταινία πάσχει στο σενάριο και στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Αποτελεί μια «αγιογραφία» του Βαρβάκη, ο οποίος δεν μοιάζει να συμμερίζεται τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα της πολυτάραχης ζωής του.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής
Πρωταγωνιστούν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Τζον Κλιζ, Άκης Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλίδου

Πυροτεχνήματα την Τετάρτη

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινία Ένας Χωρισμός, οι Έλληνες διανομής αποφάσισαν την κυκλοφορία στις αίθουσες της ταινίας του Ασγκάρ Φαραντί, Πυροτεχνήματα την Τετάρτη, παραγωγής 2006. Μια ημέρα πριν φύγουν διακοπές για το Ντουμπάι, μια σύζυγος μισθώνει τη Ρούχι, τη γυναίκα που ήρθε να καθαρίσει το σπίτι, για να ανακαλύψει αν ο σύζυγος της την απατά. Τη στέλνει στο ινστιτούτο αισθητικής όπου εργάζεται η ύποπτη, για να συλλέξει πληροφορίες. Η ταινία έχει λάβει πλήθος διακρίσεων.

Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστούν: Ταρανέχ Αϊντόοστι, Χαμίντ Φαροχνεζάντ

Από αυτή την εβδομάδα προβάλλεται και Ο Στρατηγός (1926), το κλασικό αριστούργημα του Μπάστερ Κίτον.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Μια σκέψη για το “Οι ταινίες της εβδομάδας (11/10/2012)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *