ΘΕΜΑΤΑΦεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας PSAROKOKALO επιστρέφει

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας PSAROKOKALO επιστρέφει στην πρωτεύουσα από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου, με νέες προτάσεις και γενικότερα ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει ο ελληνικός και παγκόσμιος κινηματογράφος.

Πέρα από το καθιερωμένο πλέον Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, το φεστιβάλ εγκαινιάζει φέτος ένα ξεχωριστό Ελληνικό Διαγωνιστικό τμήμα με συμμετοχή 12 μικρού μήκους ελληνικών ταινιών αλλά και ένα Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα αφιερωμένο στην Οικολογία.

Το φετινό Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα της Αρχιτεκτονικής εξερευνά  περιλαμβάνει 5 ταινίες, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνει ένα αφιέρωμα στον Ιαπωνικό Κινηματογράφο μικρού μήκους.

Παράλληλα, στο τμήμα των ειδικών προβολών παρουσιάζεται φέτος σε πρώτη πανελλαδική προβολή η ταινία «LATE SHIFT», το πρώτο διαδραστικό κινηματογραφικό φιλμ που γυρίστηκε ποτέ. Στην ταινία αυτή, το κοινό έχει τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις για λογαριασμό του πρωταγωνιστή μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone τους και με βάση τις επιθυμίες της πλειοψηφίας να καθορίσουν την πορεία της ταινίας.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση που αφορά τα γυρίσματα της παραγωγής καθώς και μια ανοιχτή συζήτηση που θα αφορά τη φιλοσοφία των διαδραστικών ταινιών, τις δυνατότητες και προκλήσεις που ενέχει και πως μπορεί να αλλάξει την κινηματογραφική αφήγηση όπως την ξέρουμε σήμερα.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ και στο THE BOX Athens. Το κόστος για τη γενική είσοδο θα είναι 5 ευρώ, τα εισιτήρια ημέρας στα 7 ευρώ, οι κάρτες 8 προβολών στα 20 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν και 6 εισιτήρια ανέργων για κάθε προβολή.

Πρόγραμμα

program_thumb

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *