ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Όταν η επιστήμη συναντά την έβδομη τέχνη

isffaΓια δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 8 ως τις 14 Νοεμβρίου με φετινό μότο «Έρευνα και Καινοτομία».

Στην φετινή διοργάνωση, θα γίνει η προβολή ντοκιμαντέρ από δημιουργούς του εξωτερικού αγγίζοντας επιστημονικά πεδία όπως τις θετικές επιστήμες, την ιατρική, την βιολογία και την γενετική, την αστρονομία, το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες και την ιστορία της επιστήμης.

Επιπλέον, εκτός από τις προβολές, η διοργάνωση θα πλαισιώνεται από αρκετές ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις που θα αφορούν την «Έρευνα και την Καινοτομία», έχοντας ως στόχο τον συνδυασμό γνώσης και τέχνης.

Όλες οι ταινίες που θα συμμετάσχουν είναι σε Α’ προβολή και διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους. Λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα προβολής των ταινιών μπορείτε να επισκεφτείτε το https://www.caid.center/12o-diethnes-festival-epistimonikon . Είσοδος ελεύθερη.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *