ΘΕΜΑΤΑΦεστιβάλ

Η Πλήρης Λίστα των ταινιών του 18ου ΦΝΘ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα που ανοίγει την αυλαία του αυτή την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

LandfillHarmonic2

Το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη. Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, αφιερώματα καθώς και παράλληλες δράσεις, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του.

thessaloniki film festivalΑκολουθεί η αναλυτική λίστα όλων των ταινιών που θα προβληθούν, ανά κατηγορίες: Ταινία Έναρξης, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Όψεις του Κόσμου, Πορτρέτα: Ανθρώπινες Διαδρομές, Καταγραφή της Μνήμης, Μικρές Αφηγήσεις, Περιβάλλον, Τέχνες, Μουσική, Ελληνικό Πανόραμα, Πρόσφυγες: Απόδραση προς την Ελευθερία, Αφιέρωμα: Γιον Μπανγκ Κάρλσεν, Spotlight: Μαρκ Καζίνς, Ντοκιμαντέρ για Παιδιά (Docs for Kids).

[toggle title=”Παράλληλες δράσεις: Masterclass, Εκθέσεις, Ομιλίες, Αγορά”]

Masterclass Γιον Μπανγκ Κάρλσεν
«Επινοώντας την πραγματικότητα»

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, 11:00, αίθουσα Παύλος Ζάννας
Συντονιστής: Δημήτρης Κερκινός

Ο Γιον Μπανγκ Κάρλσεν, ένας από τους καινοτόμους σκηνοθέτες της Δανίας, είναι γνωστός για τα «σκηνοθετημένα ντοκιμαντέρ» του, στα οποία θολώνει τα όρια ανάμεσα στην τεκμηρίωση και τη μυθοπλασία. Στις ταινίες του σκιαγραφεί πορτρέτα ανθρώπων της διπλανής πόρτας ή του περιθωρίου. Ο Γιον Μπανγκ Κάρλσεν θα μιλήσει για την κινηματογραφική του μέθοδο, καθώς επίσης για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την πραγματικότητα στις ταινίες του.

Συζήτηση:
«Αποτυπώνοντας το προσφυγικό ζήτημα: Μέθοδοι, στόχοι, προκλήσεις και δεοντολογία»

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, 11:00, αίθουσα Παύλος Ζάννας
Συντονιστής: Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης
(Διευθυντής Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας)

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;» του 18ου ΦΝΘ, θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση «Αποτυπώνοντας το προσφυγικό ζήτημα: Μέθοδοι, στόχοι, προκλήσεις, δεοντολογία». Η συζήτηση θα εστιάσει σε ποικίλα ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους προσεγγίζουμε και νοηματοδοτούμε το πολυσύνθετο πολιτικό και ανθρωπιστικό προσφυγικό ζήτημα, που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεταβάσεις της σύγχρονης ιστορίας. Η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία της plays2place productions και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι: Ανέστης Αζάς (Σκηνοθέτης Θεάτρου-Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πειραματικής Σκηνής (-1) Εθνικού Θεάτρου), Γιώργος Μουτάφης (Φωτορεπόρτερ), Μάρθα Μπουζιούρη (Κοινωνική Ανθρωπολόγος-Σκηνοθέτιδα cross-media projects), Μαριάννα Οικονόμου (Σκηνοθέτιδα).

«Κουβεντιάζοντας»

Το 18ο ΦΝΘ συνεχίζει και φέτος – από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου 2016 – το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα «Κουβεντιάζοντας», ένα φόρουμ επικοινωνίας και συζήτησης, το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε επαγγελματίες του ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό να γνωριστούν σε προσωπικό επίπεδο, να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Το «Κουβεντιάζοντας» θα διεξάγεται 16.00 – 17.30, στην αίθουσα Excelsior, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Palace και οι συζητήσεις θα γίνονται στα αγγλικά.

Έκθεση «Εικόνες του άλλου μας εαυτού»

Μια μοναδική κοινωνική καταγραφή για την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από εικόνες του αστικού τοπίου της Αθήνας έτσι όπως τις ανακάλυψαν και τις αποτύπωσαν με το φωτογραφικό φακό τους οι διανομείς του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αναδεικνύεται στην έκθεση «Εικόνες του άλλου μας εαυτού». Η έκθεση αποτελεί διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, του περιοδικού δρόμου «σχεδία», του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, όπου και θα φιλοξενηθεί από τις 12 έως τις 26 Μαρτίου 2016.

Έκθεση «Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories»

Η έκθεση «Μίλτος Σκούρας. Black & White Stories», η οποία περιλαμβάνει 44 ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις, θα παρουσιαστεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών) και αποτελεί διοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 19 Μαρτίου 2016.

Βίντεο – εγκατάσταση «Occupy, Resist, Produce»

H τρικάναλη βιντεο-εγκατάσταση «Occupy, Resist, Produce» των Dario Azzelini και Oliver Ressler, μια διοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι) το διάστημα 12 – 26 Μαρτίου 2016.

ΑΓΟΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ / Doc Market του 18ου ΦΝΘ πραγματοποιείται από τις 13 έως 19 Μαρτίου 2016, καθημερινά 10:00-20:00, στο ξενoδοχείο Electra Palace (αίθουσα Bυζάντιον). Φέτος, η Αγορά, η οποία υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe MEDIA, συγκεντρώνει ρεκόρ συμμετοχών, καθώς σε αυτή λαμβάνουν μέρος πάνω από 490 ντοκιμαντέρ,

ενώ οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που θα την επισκεφτούν ξεπερνούν τους 60. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Αγορά Ντοκιμαντέρ θα παρέχει συμβουλές σε έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και παραγωγούς όσον αφορά στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συνεχίζονται και τα Market Talks, η επιτυχημένη σειρά συζητήσεων όπου διακεκριμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, θα δώσουν χρηστικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές στους έλληνες και ξένους ντοκιμαντερίστες.

DOCS IN PROGRESS

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Αγορά Ντοκιμαντέρ του 18ου ΦΝΘ παρουσιάζει τα Docs in Progress, σε παρόμοια λογική με το τμήμα Works in Progress της Αγοράς του ΦΚΘ. Πρόκειται για 13 ταινίες από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, οι οποίες παρουσιάζονται στους παραγωγούς, εκπροσώπους πωλήσεων (sales agents), διανομείς και εκπροσώπους φεστιβάλ που θα είναι παρόντες στη φετινή διοργάνωση. Φέτος, για δεύτερη χρονιά στα Docs in Progress η ελληνική εταιρία post-production 2|35 Inc προσφέρει βραβείο σε υπηρεσίες post-production αξίας 15.000 ευρώ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – EDN 
EDN Docs in Thessaloniki PITCHING FORUM 2016 & MASTERCLASS

Το EDN Docs in Thessaloniki Pitching Forum 2016 πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 (10:00-14:30) και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 (10:00-12:00), στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» και διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN, σε συνεργασία με το 18ο ΦΝΘ και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Creative Europe ΜEDIA. To ετήσιο αυτό «διεθνές ραντεβού» περιλαμβάνει συζητήσεις για την παραγωγή και pitching επιλεγμένων σχεδίων ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο, μέσω εντατικών εκπαιδευτικών συναντήσεων και ανοιχτών στο κοινό συναντήσεων pitching. Στο πλαίσιο του EDN Docs in Thessaloniki 2016, θα πραγματοποιηθεί το masterclass «Δημιουργώντας σειρές ντοκιμαντέρ» με τη Δανέζα παραγωγό Σίγκριντ Ντούκγιερ (Πέμπτη 17/3, 16:00-18:00, αίθουσα Παύλος Ζάννας)

[/toggle]

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – 
Εικόνες του 21ου Αιώνα
11-20 Μαρτίου 2016

ΛΙΣΤΑ ΤΑΙΝΙΩΝ:

TAINIA ΕΝΑΡΞΗΣ:

>> Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

* Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ: ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ/LANDFILL HARMONIC: A SYMPHONY OF THE HUMAN SPIRIT, Brad ALLGOOD, Graham TOWNSLEY, USA, Paraguay, Norway, Brazil, 2015, 84’

Τα αφιερώματα του 18ου ΦΝΘ αναδεικνύουν σημαντικούς δημιουργούς που επαναπροσδιορίζουν με την τέχνη τους το είδος του ντοκιμαντέρ, καθώς και κρίσιμα θέματα που πρωταγωνιστούν στη σύγχρονη επικαιρότητα. Φέτος, το φεστιβάλ εστιάζει στο προσφυγικό ζήτημα μέσα από το αποκαλυπτικό αφιέρωμα «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;», ενώ παράλληλα, τιμά δύο σκηνοθέτες που μέσα από την ανατρεπτική ματιά τους, «μεταμορφώνουν» τις εικόνες της πραγματικότητας: τον Δανό Γιον Μπανγκ Κάρλσεν και τον Ιρλανδό Μαρκ Κάζινς, οι οποίοι θα παραβρεθούν στη διοργάνωση για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να συνομιλήσουν με τους θεατές.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

Το τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία, συστάθηκε με σκοπό να ρίξει φως στην βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστία θα απονείμει για δέκατη χρονιά ένα ειδικό βραβείο στην καλύτερη ταινία του τμήματος. Η φετινή επιτροπή αποτελείται από τους: Ειρήνη Τσολάκη (Αντιπρόεδρος – Ελληνικό Τμήμα Διεθνoύς Αμνηστίας), Δρ. Ευτυχία Βουτυρά (Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας), Γιάννη Γκίρμπα (Δημοσιογράφος – μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ), Μαριάννα Λεονταρίδου (Κριτικός Κινηματογράφου, Μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας – Ομάδα Θεσσαλονίκης) και Ανδρέα Σιαδήμα (Σκηνοθέτης – Παραγωγός).

* ΚΑΘΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΙΔΙ/EVERY LAST CHILD, Tom ROBERTS, United Arab Emirates, 2014, 87’

* ΑΡΡΩΣΤΙΑ/ BOLESNO/SICK, Hrvoje MABIC, Croatia, 2015, 95’

* Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ/DER JUNGFRAUENWAHN/ THE VIRGIN OBSESSION, Guner Yasemin BALCI, Germany, France, 2015, 86’

* ΟΝΕΙΡΑ ΔΙΧΩΣ ΑΣΤΡΑ/ROYAHAYE DAME SOBH /STARLESS DREAMS, Mehrdad OSKOUEI, Iran, 2015, 77’

* ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ/INSIDE THE CHINESE CLOSET, Sophia LUVARA, Netherlands, 2015, 72’

* ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΑΡ KΑΝΤΡ/GUANTANAMO’S CHILD – THE OMAR KHADR STORY, Patrick REED, Canada, 2015, 80’

* ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ-ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ/HOOLIGAN SPARROW, Nanfu WANG, China, USA, 2016, 84’

* Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ /Α SECOND CHANCE, Menelaos KARAMAGHIOLIS, Greece, 2016, 61’

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

* KILLA DIZEZ: ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ/KILLA DIZEZ – VITA E MORTE AL TEMPO DI EBOLA/KILLA DIZEZ – LIFE AND DEATH IN THE TIME OF EBOLA, Nico PIRO, Italy, 2015, 62’

* ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: ΟΥΤΟΠΙΑ/NEXT STOP: UTOPIA, Apostolos KARAKASIS, Greece, 2015, 91’

* ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ ΤΟΥ ΓΚΡΟΖΝΙ/GROZNY BLUES, Nicola BELLUCCI, Switzerland, 2015, 104’

* Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΤΛΙ/MOTLEY’S LAW, Nicole N. HORANYI, Denmark, 2015, 88’

* ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ/THE PROPAGANDA GAME, Alvaro LONGORIA, Spain, 2015, 90’

* ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ/ NATUREPLAY, Daniel STILLING, Denmark, Norway, Sweden, 2016, 81’

* Η ΓΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ/ GHOSTLAND, Catenia LERMER, Simon STADLER, Germany, 2015, 85’

* ΑΒΑΡΑ/DEAD SLOW AHEAD, Mauro HERCE, Spain, France, 2015, 74’

* ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ /UNDER THE SUN, Vitaly MANSKY, Russia, Germany, Czech Republic, Latvia, North Korea, 2015, 106’

* Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ/LA FRANCE EST NOTRE PATRIE/ FRANCE IS OUR MOTHER COUNTRY, Rithy PANH, France, Cambodia, 2014, 74’

* ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ/ GOLDEN DAWN: A PERSONAL AFFAIR, Angelique KOUROUNIS, Greece, 2015, 90’

ΠΟΡΤΡΕΤΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

* ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΝΡΑΝΤ/THE BOOK OF CONRAD, Belinda SCHMID, David CRANSTOUN WELCH, USA, 2015, 82’

* Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ/STALINS TOCHTER/STALIN’S DAUGHTER, Jobst KNIGGE, Germany, 2015, 52’

* Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΝΑ/TIME SIMPLY PASSES, Ty FLOWERS, USA, 2015, 55’

* ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ/ DET HAN GJORDE/WHAT HE DID, Jonas Poher RASMUSSEN, Denmark, 2015, 64’

* ΜΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ/NO HOME MOVIE, Chantal AKERMAN, France, 2015, 115’

* ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΛΙΕΝΤΕ /ALLENDE MI ABUELO ALLENDE/ BEYOND MY GRANDFATHER ALLENDE, Marcia TAMBUTTI ALLENDE, Chile, Mexico, 2015, 98’

* ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΟΝΤΟΡΚΟΦΣΚΙ/CITIZEN KHODORKOVSKY, Eric BERGKRAUT, Russia, Germany, Israel, Switzerland, 2015, 87’

* ΣΟΝΙΤΑ/SONITA, Rokhsareh GHAEMMAGHAMI, Germany, Switzerland, Iran, 2015, 91’

* Ο ΘΕΙΟΣ ΧΑΟΥΑΡΝΤ/UNCLE HOWARD, Aaron BROOKNER, USA, United Kingdom, 2016, 96’

* ΚΛΟΝΤ ΛΑΝΖΜΑΝ: ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ SHOAH/CLAUDE LANZMANN: SPECTRES OF THE SHOAH, Adam BENZINE, United Kingdom, Canada, 2015, 40’

* TERIADE, Simos KOREXENIDIS, Greece, 2016, 75’

* 33.333 Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ /33,333 THE ODYSSEY OF NIKOS KAZANTZAKIS, Menios CARAYANNIS, Greece, Sweden, USA, 2016, 90’

* ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙ/LONG DIVE, Irina BOIKO, Greece, 2016, 43’

* ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ/RECONQUEST OF THE USELESS, Sam PRESSMAN, USA, Peru, Brazil, 2015, 79’

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ:

Πρόκειται για μια επιλογή από τολμηρές, διαφορετικές κινηματογραφικές προσεγγίσεις στην πάντα ριψοκίνδυνη και απαιτητική διαδικασία που εμπεριέχει η δημιουργία του ιστορικού κινηματογραφικού ντοκουμέντου, προσφέροντας έτσι ένα πολύπλευρο πορτρέτο της Ιστορίας. Βασικό μέλημα των ταινιών της ενότητας είναι η διερεύνηση της προσωπικής και συλλογικής μνήμης και του ολοένα και πιο σημαντικού ρόλου της στην εξερεύνηση και κατανόηση του παρελθόντος, άρα και του παρόντος. Φέτος, για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων θα απονείμει το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες», το οποίο έχει ήδη καθιερωθεί εδώ και δέκα χρόνια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Την επιτροπή επιλογής του βραβείου απαρτίζουν οι: Άρης Φατούρος (Σύμβουλος Προγράμματος και Αναπληρωτής Συντονιστής), Πάνος Κουάνης (Σύμβουλος Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών-Προϊστάμενος Τομέα Προγράμματος & Διοικητικής Υποστήριξης) και Βασίλης Δούβλης (Σκηνοθέτης).

* ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ/REEL IN THE CLOSET, Stewart MADDUX, USA, 2015, 67’

* ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΑ/BENEATH THE OLIVE TREE, Stavroula TOSKA, USA, 2015, 76’

* ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΕΝΟΣ ΗΡΩΑ /SKYGGEN AF EN HELT/SHADOW OF A HERO, Lauritz MUNCH-PETERSEN, Denmark, 2015, 94’

* ΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ /SHADOW ON THE SOUL, Dimitris PLIAGKOS, Marios POLYZOGOPOULOS, Greece, 2015, 95’

* LUDLOW, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ /LUDLOW, GREEK AMERICANS IN THE COLORADO COAL WAR, Leonidas VARDAROS, Greece, 2016, 73’

* ΥΣΤΕΡΑ ΜΕΝΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ /THE SEA REMAINS, Christos GEORGIOU, Yorgos KOUMOUROS, Cyprus, Greece, 2016, 83’

* ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ/ SILENT WITNESS, Dimitris KOUTSIABASAKOS, Greece, 2016, 72’

* ΑΠΟΙΚΙΑ/KOLONI/ COLONY, Gurcan KELTEK, Turkey, The Netherlands, 2015, 52’

* ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ DEPTH TWO/DUBINA DVA /DEPTH TWO, Ognjen GLAVONIC, Serbia, 2016, 80’

ΜΙΚΡΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ:

* ΤΙΤΙΤΑ, Tamas ALMASI, Hungary, 2015, 87’

* ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ/ FROM THIS DAY FORWARD, Sharon SHATTUCK, USA, 2015, 77’

* HOMME LESS, Thomas WIRTHENSOHN, USA, 2014, 83’

* ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ/TWILIGHT OF A LIFE, Sylvain BIEGELEISEN, Belgium, Israel, 2015, 69’

* ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ/CREDIT FOR MURDER, Vladi ANTONEVICZ, Israel, Russia, 2015, 87’

* Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΛΑΤΟΣ/LA VALLEE DU SEL/THE VALLEY OF SALT, Christophe Magdy SABER, Switzerland, 2015, 62’

* ΜΟΡΙΟΜ/MORIOM, Francesca SCALISI, Mark OLEXA, Switzerland, 2015, 12’

* ΑΣΘΕΝΗΣ/PACIENTE/PATIENT, Jorge CABALLERO, Colombia, 2015, 74’

* ELECTROBOY, Marcel GISLER, Switzerland, 2014, 113’

* ΛΕΓΕ ΜΕ ΜΑΡΙΑΝΑ/MOW MI MARIANNA/CALL ME MARIANNA, Karolina BIELAWSKA, Poland, 2015, 75’

* ΕΦΥΓΕ ΣΚΟΠΙΜΑ /LEFT ON PURPOSE, Justin SCHEIN, USA, 2015, 85’

* ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ/A GOOD AMERICAN, Friedrich MOSER, Austria, 2015, 100’

* Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ/THE FEAR OF 13, David SINGTON, United Kingdom, 2015, 95’

* ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ/LA CALIFORNIE/ IN CALIFORNIA, Charles REDON, France, 2015, 78’

* ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ/ NATURENS UORDEN/NATURAL DISORDER, Christian Sonderby JEPSEN, Denmark, 2014, 102’

* Ο ΤΣΑΟΥ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ/CHAU, BEYOND THE LINES, Courtney MARSH, Vietnam, USA, 2015, 34’

* ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΒΙ/DRIVING WITH SELVI, Elisa PALOSCHI, Canada, 2015, 74’

* ΛΕΥΚΗ ΟΡΓΗ/VALKOINEN RAIVO /WHITE RAGE, Arto HALONEN, Finland, 2015, 73’

* ΑΓΡΙΑ ΘΗΛΥΚΑ, ΕΥΓΕΝΗ ΘΗΡΙΑ/WILD WOMEN – GENTLE BEASTS, Anka SCHMID, Switzerland, 2015, 95’

* ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ/UKRAINIAN SHERIFFS, Roman BONDARCHUK, Ukraine, Latvia, Germany, 2015, 85’

* ΕΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΟ/A COURTSHIP, Amy KOHN, USA, 2015, 71’

* ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ/DON JUAN, Jerzy SLADKOWSKI, Sweden, Finland, 2015, 92’

* ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠ’ΤΗ ΣΥΡΙΑ/A SYRIAN LOVE STORY, Sean McALLISTER, United Kingdom, 2015, 76’

* Η ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΟΥ/THY FATHER’S CHAIR, Alex LORA, Antonio TIBALDI, Italy, USA, Spain, 2015, 74’

* ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΔΕΛΦΕΣ/ TWINSTERS, Ryan MIYAMOTO, Samantha FUTERMAN, USA, Korea, United Kingdom, France, 2014, 89’

* ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ/AN OPEN SECRET, Amy BERG, USA, 2015, 97’

* ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚ ΝΤΕΦΡΙΣΤ/THE MIND OF MARK DEFRIEST, Gabriel LONDON, USA, 2014, 100’

* ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ/ A FAMILY AFFAIR, Tom FASSAERT, Netherlands, Belgium, Denmark, 2015, 116’

* ΤΡΟΜΟΣ/ΝΟΜΟΣ/(T)ERROR, David Felix SUTCLIFFE, Lyric R. CABRAL, USA, 2015, 84’

* Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ /FINISH LINE, Eliana ABRAVANEL, Greece, 2016, 70’

* ΤΡΟΥ ΜΠΛΟΥ /TRUE BLUE, Haris RAFTOGIANNIS, Greece, 2015, 27’

* ΜΕΤΕΠΙΒΙΒΑΣΗ/ IN TRANSIT, Albert MAYSLES, Ben WU, David USUI, Lynn TRUE, Nelson WALKER, USA, 2015, 76’

* SOLITAIRE OU SOLIDAIRE? ΜΟΝΟΣ Ή ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ; /IN SOLITUDE OR IN SOLIDARITY?, Irini KARAGKIOZIDOU, Akis KERSANIDIS, Emilia KOUGIOUMTZOGLOU, Kiki MOUSTAKIDOU, Stavroula POULIMENI, Chryssa TZELEPI, Greece, 2016, 73’

* “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ/”MORNING NEIGHBOR!”, Tania CHATZIGEORGIOU, Greece, 2015, 59’

* ΤΡΙΑΜΙΣΙ ΛΕΠΤΑ, ΔΕΚΑ ΣΦΑΙΡΕΣ/3 1/2 MINUTES TEN BULLETS, Marc SILVER, USA, 2015, 98’

* ΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ ΚΟΥΙΚ/THE CONFESSIONS OF THOMAS QUICK, Brian HILL, United Kingdom, 2015, 95’

* ΝΟΣΤΟΣ/NOSTOS, Sandrine DUMAS, France, Greece, 2015, 82’

* ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ/ WHISPERS OF THE SKY, Maro ANASTOPOULOU, Greece, 2016, 74’

* ΕΥΡΩΠΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ/EUROPE, SHE LOVES, Jan GASSMANN, Switzerland, Germany, 2016, 97’

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:

Αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ που αποτυπώνουν τις τραγικές επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στο περιβάλλον και το αντίτιμο που «πληρώνει» η ανθρωπότητα, συγκλονίζουν και ευαισθητοποιούν τον θεατή επάνω σε ένα ζήτημα που επιτάσσει άμεση δράση και αφορά στην ίδια μας την επιβίωση. Στο πλαίσιο του τμήματος «Περιβάλλον» έχει καθιερωθεί ένα βραβείο το οποίο απονέμει επιτροπή της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, στην καλύτερη ταινία της ενότητας. Φέτος την επιτροπή WWF Ελλάς απαρτίζουν οι Αμαλία Αλμπερίνι (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFΕ, WWF Ελλάς), Βίκυ Μπαρμπόκα (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Προγράμματος «Καλύτερης Ζωής», WWF Ελλάς), Ιάσονας Κάντας (Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου WWF Ελλάς) και Αλέξανδρος Κανδαράκης (Υπεύθυνος Ψηφιακής Επικοινωνίας WWF Ελλάς).

* ΙΝΤΙΑΝ ΠΟΙΝΤ/INDIAN POINT, Ivy MEEROPOL, USA, 2015, 94’

* ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ/ THE ARCHIPELAGO, Benjamin HUGUET, United Kingdom, 2015, 41’

* ΡΑΓΔΑΙΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ /RACING EXTINCTION, Louie PSIHOYOS, USA, 2015, 94’

* ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ /LE BOIS DONT LES REVES SONT FAITS /THE WOODS DREAMS ARE MADE OF, Claire SIMON, France, Switzerland, 2015, 144’

* ΟΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ/ALS DIE SONNE VOM HIMMEL FIEL /THE DAY THE SUN FELL, Aya DOMENIG, Switzerland, Finland, 2015, 78’

* Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ/MUERTE ES VIDA /DEATH IS LIFE, Ali ALVAREZ, United Kingdom, 2015, 67’

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΜΠΕΡΑ!/FOR KIBERA!, Kati JUURUS, Finland, 2015, 56’

* ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ/A DIFFERENT AMERICAN DREAM, Simon BROOK, France, USA, 2015, 84’

* ΣΑΛΕΡΟ/SALERO, Mike PLUNKETT, USA, Bolivia, 2015, 76’

* Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ, WINDBAG OF AEOLUS, Nasim ALATRAS, Greece, 2016, 83’

* GUARDIANS OF THE AEGEAN, Omiros EVANGELINOS, Greece, 2016, 83’

* ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ /FEATHERING HEIGHTS, Dafni TOLI, Greece, 2015, 42’

ΤΕΧΝΕΣ:

* ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ WATERMILL CENTER ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΥΙΛΣΟΝ/A LIVING SPACE / ONE SEASON AT ROBERT WILSON’S WATERMILL CENTER, Jakub JAHN, Czech Republic, USA, 2015, 58’

* ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ /THE EYE OF ISTANBUL, Binnur KARAEVLI, Fatih KAYMAK, Turkey, 2015, 60’

* ΜΑΪΚΟ – ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ /MAIKO – DANCING CHILD, Ase SVENHEIM DRIVENES, Norway, 2015, 70’

* ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΤΑΓΚΟ/ UN TANGO MAS/ OUR LAST TANGO, German KRAL, Germany, Argentina, 2015, 85’

* WORKING DANCERS/ TRABAJADORES DE LA DANZA, Constandina BOUSBOURA, Julia M. HEIMANN, Argentina, Greece, 2015, 76’

ΜΟΥΣΙΚΗ:

* ΟΡΑΪΟΝ:Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ/ORION: THE MAN WHO WOULD BE KING, Jeanie FINLAY, United Kingdom, Israel, 2015, 86’

* ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΟΥ/FOR MY SISTERS, Stephanus DOMANIG, Austria, 2015, 94’

* ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΦΑΒΕΛΑ ΦΑΝΚ/INSIDE THE MIND OF FAVELA FUNK, Elise ROODENBURG, Fleur BEEMSTER, Netherlands, 2015, 68’

* ΒJORK – ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΙΑΣ ΙΕΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ/BJORK – THE CREATIVE UNIVERSE OF A MUSIC MISSIONARY, Tita VON HARDENBERG, Germany, 2015, 52’

* ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΛΑΧΟΡΗΣ/SONG OF LAHORE, Andy SCHOCKEN, Sharmeen OBAID-CHINOY, Pakistan, USA, 2015, 82’

* ΕΙΜΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ/I AM THE BLUES, Daniel CROSS, Canada, 2016, 103’

* ΤΖΑΝΙΣ: ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ/JANIS: LITTLE GIRL BLUE, Amy BERG, USA, 2015, 104’

* Η ΚΥΡΙΑ ΣΑΡΟΝ ΤΖΟΟΥΝΣ!/MISS SHARON JONES!, Barbara KOPPLE, USA, 2015, 94’

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ:

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στηρίζει ενεργά τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, βοηθά τους έλληνες ντοκιμαντερίστες να βρουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης και ενισχύει με όποιο τρόπο μπορεί την παρουσία τους στην διεθνή αγορά. Κάθε χρόνο και πιο δυναμική, η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και φέτος στο 18ο ΦΝΘ, με 73 ελληνικές ταινίες οι οποίες αποτυπώνουν με τόλμη μια πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται στη δίνη κοινωνικών ζυμώσεων. Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ, κατατάσσονται στα τμήματα του Επίσημου Προγράμματος και στο Ελληνικό Πανόραμα.

* ΟΤΑΝ ΓΕΡΝΟΥΝΕ ΟΙ ΝΤΑΛΙΕΣ/WHEN DAHLIAS BEND DOWN, Tassos GIAPOUTZIS, Greece, 2015, 15’

* memORIA, Yorgos IATROU, Greece, 2015, 71’

* ΤΟ ΜΕΣΑ ΦΩΣ/ THE LIGHT INSIDE, Stavros PSILLAKIS, Greece, 2015, 92’

* ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ /ALL TOGETHER IN THE MOUNTAINS, Alexandros PAPAELIOU, Greece, 2015, 48’

* Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο LARRY GUS/ MY FRIEND LARRY GUS, Vassilis KATSOUPIS, Greece, 2015, 72’

* ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΟΛΟ /PAOLO’S DREAM, Kyrineos PAPADIMATOS, Yannis AVRAMOPOULOS, Greece, 2015, 43’

* ΕΡΙΚ/ERIC, Faidon GKRETSIKOS, Panos TRAGOS, Greece, 2015, 26’

* ΛΕΥΚΑ ΒΗΜΑΤΑ /WHITE STEPS, Michael VITORAKIS, Sotiris KAPPOS, Greece, 2015, 61’

* 1000 MILES, Vassilis KECHAGIAS, Yannis VALTIS, Greece, 2015, 33’

* 1914-2014: 100 ΧΡΟΝΙΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/100 YEARS 2ND HIGH SCHOOL OF THESSALONIKI, Georgios MOUMOUZIAS, Greece, 2015, 63’

* IN WOOD WE TRUST, Grigoris VARDARINOS, Greece, 2015, 28’

* “Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ” – ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΩΝ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ/”ATHENS FROM BENEATH” – THE DOCUMENTARY OF THE NEWLY POOR, Takis BARDAKOS, Greece, 2015, 62’

* ΑΟΡΑΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ/ INVISIBLE PATHS, Yianna DELLATOLLA, Greece, 2016, 25’

* ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΟ ΜΟΡΑΛΕΣ /UN DIA CON EVO MORALES/ ‘ONE WHOLE DAY WITH EVO MORALES, Iason PIPINIS, Bolivia, Greece, 2015, 30’

* ARGO NAVIS, Stelios EFSTATHOPOULOS, Susanne BAUSINGER, Greece, Germany, 2016, 100’

* ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ – ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ/IERA ODOS – THE JOURNEY OF THE BOOKS, Marie Noelle MOREIGNE, Greece, 2015, 55’

* ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ/THE FORMIDABLE FLAGS OF FREEDOM, Takis SAKELLARIOU, Greece, 2015, 17’

* ΕΠΕΚΕΙΝΑ/EPEKEINA, Konstantinos AKRIVOS, Greece, 2015, 101’

* DECUMANUS, George KONTOS, Greece, USA, 2015, 21’

* ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ/A BREATH OF LIFE, Dimitris VERNIKOS, Polly VLAHOU, Greece, 2015, 66’

* ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ: ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΕΝΟΣ ΓΛΥΠΤΗ/YANNOULIS CHALEPAS: A SCULPTOR’S PORTRAIT, Vironas DOLAS, Greece, 2015, 23’

* ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ/METAMORPHOSES, Vangelis EFTHYMIOU, Greece, 2015, 50’

* ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ/THE VILLAGE THAT DEFEATED DEATH, Nikos MEZERIDIS, Greece, 2016, 50’

* THE TREE I DREAMT, Dimitris ALCHATZIDIS, Greece, 2015, 52’

* Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ/THE UNCOMPLETED PROJECT, Manolis PAPADAKIS, Greece, 2015, 99’

* ILJA FINDS HOME, Panos KOSTOUROS, Greece, 2015, 14’

* Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ/ANDROS BY MARINA KARAGATSI, Vangelis LOUKISAS, Greece, 2015, 15’

* ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ/INTO THE CENTRE OF THE WHEEL, Orfeas PERETZIS, Greece, 2016, 71’

* 25 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ – THE UNTOLD STORIES /25 YEARS WITHOUT BORDERS – THE UNTOLD STORIES, Yannis MAVROGENIS, Greece, 2015, 69’

* ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ/SUSPENDED PEOPLE, Stratis VOGIATZIS, Thekla MALAMOU, Greece, 2016, 29’

* Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ, Ο ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ/THE CHERRY ORCHARD, MICKEY MOUSE AND NIKOS KARATHANOS, Elias GIANNAKAKIS, Greece, 2016, 110’

* ΝΕΑ ΖΩΗ/NEW LIFE, Alexia TSAGKARI, Greece, 2015, 40’

* ΩΣ ΕΔΩ/ THAT’S IT! NO MORE, Nikos MEGRELIS, Greece, 2016, 21’

* ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ/ RADIO LOFT, Thanassis PAPAKOSTAS, Greece, 2016, 68’

* ΣΚΟΡΟΣ: ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ/ SKOROS: ANTI-CONSUMPTION IN CRISIS, Athina SOULI, Greece, 2015, 20’

* ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ Η ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ/ ERATOSTHENES, Kostas VAKKAS, Greece, 2015, 34’

* “ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ, ΩΣ ΝΙΚΗΤΕΣ!”/”UNTIL WE MEET AGAIN, AS WINNERS!”, Nikolaos NOULAS, Greece, 2015, 52’

* ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, Η ΓΙΑΓΙΑ ΝΙΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΙ/THE PARK, GRANDMOTHER NISSA AND ALI, Angelos KOVOTSOS, Anneta PAPATHANASIOU, Antonis TOLAKIS, Greece, 2015, 27’

* SPECTRUM, Dimitra TSALKITZOGLOU, Dioni TEGOU, Hara KALLIONTZI, Ioanna PAPAIOANNOU, Greece, 2015, 32’

* ΕΓΩ…ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ/ I…THE PROBLEM. Alexandros MARKOU, Greece, 2015, 53’

* ΡΩΜΙΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ/GREEK ARCHITECTS OF CONSTANTINOPLE, Grigoris OIKONOMIDΙS, Greece, Turkey, 2016, 68’

* VIKTOR ULLMANN: ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ/VIKTOR ULLMANN: BIOGRAPHY OF A RECORDING, Ioannis GRIGOROPOULOS, Michalis ARISTIDOU, Greece, 2015, 33’

* ΣΒΒΕ 1915-2015: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ/FING 1915-2015: THE FIRST ONE HUNDRED YEARS, Dimitris ZISOPOULOS, Greece, 2015, 38’

* ΤΟ ΦΩΣ ΠΥΚΝΩΝΕΙ/ LIGHT THICKENS, Lydia KONSTA, Greece, Germany, 2016, 75’

* DECONSTRUCTING INTERRUPTION, Stelios MORAITIDIS, Greece, 2016, 60’

* FACK MSUV/ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΩΣ ΚΟΙΝΟ/ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΣ ΜΟΥΣΕΙΟ/FACK MSUV/ PERFORMING THE MUSEUM AS A

COMMON/ AND THE COMMON AS A MUSEUM, Stefanos MONDELOS, Greece, 2016, 65’

* NEW GENERATION GOT GAME, Dimitris POLIDOROPOULOS, Greece, 2015, 52’

* HASAN /HASAN “THE TANK”, Kakia GKOUDINA, Greece, 2015, 23’

* IMPERIUM, Stelios OIKONOMIDIS, Greece, 2016, 23’

* ΔΗΛΟΣ 2015 /DELOS 2015, Andonis Theohari KIOUKAS, Greece, 2015, 25’

* ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ/MOTHERS AND DAUGHTERS, Maria NIKOLAOU, Greece, 2015, 28’

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;

* ΕΔΩ ΕΞΟΡΙΑ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ THIS IS EXILE: DIARIES OF CHILD REFUGEES, Mani Y. BENCHELAH, Lebanon, Switzerland, United Kingdom, 2015, 57’

* ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/ET HJEM I VERDEN/ AT HOME IN THE WORLD, Andreas KOEFOED, Denmark, 2015, 62’

* ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗ ΔΑΝΙΑ/DROMMEN OM DANMARK/ DREAMING OF DENMARK, Michael GRAVERSEN, Denmark, 2015, 60’

* Η ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ/LAMPEDUSA IN WINTER, Jakob BROSSMANN, Austria, Italy, Switzerland, 2015, 93’

* ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ/JAG AR DUBLIN/I AM DUBLIN, Ahmed ABDULLAHI, David ARONOWITSCH, Sharmarke BINYUSUF, Anna PERSSON, Sweden, 2015, 80’

* Ο ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΣ ΔΡΟΜΟΣ /THE LONGEST RUN, Marianna ECONOMOU, Greece, 2015, 77’

* ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙ/NO MAN IS AN ISLAND, Tim DE KEERSMAECKER, Belgium, 70’

* ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ /DREAMING OF LIFE, Morteza JAFARI, Greece, 2016, 66’

* ΠΛΩΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΕΥΡΩΠΗ”/ FLOTEL EUROPA, Vladimir TOMIC, Denmark, Serbia, 2015, 71’

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΟΝ ΜΠΑΝΓΚ ΚΑΡΛΣΕΝ

* DÉJÀ VU, Denmark, 2015, 90’

* ΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΡΙΓΑ/ CATS IN RIGA, Latvia, 2014, 17’

* ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ/PORTRAET AF GUD /PORTRAIT OF GOD, Denmark, 2001, 75’

* ΕΘΙΣΜΕΝEΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ/ADDICTED TO SOLITUTE, Denmark, 1999, 60’

* ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ/FUGL FΟNIX/PHOENIX BIRD, Denmark, 1984, 50’

* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΣΤΕΡΩΝ/HOTEL OF THE STARS, Denmark, 1981, 59’

SPOTLIGHT ΜΑΡΚ ΚΑΖΙΝΣ

* ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΜΠΕΛΦΑΣΤ/I AM BELFAST, United Kingdom, 2015, 84’

* ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ/ ATOMIC: LIVING IN DREAD AND PROMISE, United Kingdom, 2015, 71’

* ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ /A STORY OF CHILDREN AND FILM, United Kingdom, 2013, 101’

* Η ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ/THE FIRST MOVIE, United Kingdom, 2009, 77’

DOCS FOR KIDS:

* ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΖΟΒΙΑΣ / FAJNA FERAJNA. POWSTANIE OCZYMA DZIECI./A BRAVE BUNCH. THE UPRISING THROUGH CHILDREN’S EYES., Tomasz STANKIEWICZ, Poland, 2015, 29’

* ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ/JUNGLE SISTERS, Chloe RUTHVEN, India, United Kingdom, 2015, 80’

* ΡΟΥΘ/RUTH, Hanna HEILBORN, Sweden, Denmark, Norway, 2015, 28’

* ΧOΡΕΥΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ /DANS FOR LIVET/DANCING FOR YOU, Erlend E. MO, Norway, 2015, 29’

* ΒΑΡΙΤΣΕΛΑ/VARICELLA, Viktor KOSSAKOVSKY, Norway, Denmark, Sweden, 2015, 25’

* Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ /FAEGTEMESTEREN/THE FENCING CHAMPION, Simon LERENG WILMONT, Denmark 2014, 28’

* ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ/ HOME SWEET HOME, Katrine PHILP, Denmark, 2015, 28’

* ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ/ EARTH’S CHILDREN, Diego SARMIENTO, Peru, 2014, 15’

* ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ/TO SCHOOL, Soe Moe AUNG, Myanmar, Germany, 2015, 15’

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *