ΕΠΙΚΑΙΡΑ

1915: οι μνήμες ζωντανεύουν ξανά

02Πρόκειται για μία ακόμα ταινία που πραγματεύεται ένα από τα πιο απεχθή εγκλήματα που συνέβησαν στην παγκόσμια ιστορία, τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Με σκηνοθέτες τους Garin Hovannisian και Alec Mouhibian και με τους Simon Abkarian και Angela Safaryan να πλαισιώνουν το καστ, η ταινία μας μεταφέρει σε μια θεατρική παράσταση που ανεβάζει ένας σκηνοθέτης στο Λος Άντζελες με κεντρικό θέμα την γενοκτονία των Αρμενίων. Τη μουσική του φιλμ υπογράφει – ποιος άλλος – ο Serj Tankian, frontman των System of a Down.

Το επίσημο trailer φαίνεται πολλά υποσχόμενο, ενώ η ταινία έχει ξεκινήσει να προβάλλεται σε κάποιες περιοχές των ΗΠΑ, Λος Άντζελες και Νέας Υόρκης (στα τέλη Απριλίου). Οι κριτικές που έχει λάβει μέχρι στιγμής είναι λιγοστές για να μπορέσουμε να βγάλουμε και εμείς ένα δικό μας συμπέρασμα, παρ’όλα αυτά δεν μιλούν για μια επιτυχημένη παραγωγή, μια ταινία που μπορεί να ανταπεξέλθει στο βάρος που έχει από μόνο του το ίδιο το θέμα.

Σύμφωνα με ξένα sites, η ταινία θα ξεκινήσει επίσημα να προβάλλεται στις αίθουσες ανά τον κόσμο, μέσα στο 2015, δίχως να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία.

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *