TV - ΣΕΙΡΕΣTV News

1983, η πρώτη πολωνική σειρά του Netflix

Agnieszka_holland

To 1983, είναι η πρώτη πολωνική τηλεοπτική σειρά που θα φιλοξενήσει το Netflix. Σε σκηνοθεσία της βραβευμένης από την Ακαδημία Agnieszka Holland αλλά και των Kasia Adamik, Olga Chajdas και Agnieszka Smoczynsk, η σειρά είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής και αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο Νetflix αργότερα μέσα στο 2018.

Η μόλις 8 επεισοδίων σειρά θα έχει στο καστ της τους Robert Więckiewicz στον ρόλο ενός αστυνομικού ερευνητή και Maciej Musiał, έναν ιδεαλιστή φοιτητή νομικής που έρχονται αντιμέτωποι με μία σκευωρία που άλλαξε την τάξη πραγμάτων του έθνους και διαφύλαξε το ιστορικό «Σιδηρούν Παραπέτασμα». Το καστ περιλαμβάνει ακόμη τους Michalina Olszańska, Andrzej Chyra, Zofia Wichłacz, Mirosław Zbrojewicz, Ewa Błaszczyk, Wojciech Kalarus, Edyta Olszówka και Agnieszka Żulewska.

Η σειρά δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον Joshua Long και την παραγωγή ανέλαβαν οι εταιρείες «The Kennedy/Marshall Company» και «The House Media Company». Στην διεύθυνση παραγωγής θα βρίσκονται μεγάλα ονόματα και πιο συγκεκριμένα τον Frank Marshall («Jurassic World», «Jason Bourne») και τον Robert Zotnowski («House of Cards») μαζί με τον Πολωνό παραγωγό Andrzej Besztak («House Media»), Joshua Long, Maciej Musiał και την Agnieszka Holland.

Διευθυντές Φωτογραφίας θα είναι οι Tomasz Naumiuk και Arkadiusz Tomiak. Η Anna Anosowicz θα είναι υπεύθυνη για την διεύθυνση παραγωγής και η Katarzyna Lewińska Υπεύθυνη Κοστουμιών. Την μουσική της σειράς συνθέτει ο Antoni Komasa-Łazarkiewicz.

Ο Frank Marshall , στη θέση του διευθυντή παραγωγής είπε πως η σειρά έχει πολλά επίπεδα και συνδυάζει πολλά κινηματογραφικά στοιχειά: περιπέτεια, μυστήριο, κατασκοπικό θρίλερ με μοναδικούς χαρακτήρες που καταφέρνουν να σε κρατούν σε εγρήγορση και να διεγείρουν το ενδιαφέρον των θεατών.

Ο επικεφαλής των μη αγγλόφωνων τηλεοπτικών σειρών του Netflix ανέφερε πως με μεγάλη χαρά φιλοξενούν αυτή την διαφορετική κι ιστορική ως προς το περιεχόμενο σειρά, με ένα τόσο ικανό και επιτυχημένο καστ. Τόνισε ακόμη πως αναμένει να συνεχιστεί η συνεργασία με την υποψήφια για Όσκαρ Agnieszka Holland και την ομάδα της, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το «1983» δεν θα απασχολήσει μόνο το πολωνικό αλλά το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό.

Ως προς το περιεχόμενο, η σειρά έχει ως αφετηρία τον Ψυχρό Πόλεμο. Είκοσι χρόνια μετά από μία ολέθρια τρομοκρατική επίθεση το 1983 που σταμάτησε την απελευθέρωση της Πολωνίας και την επακόλουθη πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ένας φοιτητής νομικής και ένας αστυνομικός ερευνητής καλούνται να αντιμετωπίσουν μία σκευωρία που διαφύλαττε το «Σιδηρούν Παραπέτασμα» και κατ’ επέκταση την σκληρή πολιτική κατά της Πολωνίας. Το 2003, μετά από δύο δεκαετίες ειρήνης και ευημερίας, οι ηγέτες του καθεστώτος, ετοιμάζουν ένα κρυφό πλάνο με έναν μάλλον ανύπαρκτο εχθρό κατά την δεκαετία του 1980, προκειμένου να μεταμορφώσουν με ραγδαίους ρυθμούς την Πολωνία, επηρεάζοντας ολόκληρο το έθνος. Αυτό που θα ανακαλύψουν οι πρωταγωνιστές έχει την προοπτική να πυροδοτήσει μία επανάσταση και αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία να χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό τρόπο ώστε να τους σταματήσουν…

Ο Frank Marshall που θα είναι ένας εκ των Διευθυντών Παραγωγής, έχει ήδη στο βιογραφικό του περισσότερες από εβδομήντα ταινίες. Αξίζει να αναφέρουμε δουλειές του που έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, ενώ μεταξύ άλλων έχουν υπάρξει υποψήφιες για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: «Raiders of the Lost Ark», «The Color Purple», «The Sixth Sense», «Seabiscuit» ,«The Curious Case of Benjamin Button», «Jurassic World», «Jason Bourne» και σε σκηνοθεσία του Clint Eastwood η ταινία «Sully».

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *