Πρόσωπα

20 χρόνια χωρίς την Όντρεϊ

«Πιστεύω στο ροζ χρώμα. Πιστεύω ότι το γέλιο είναι ο καλύτερος τρόπος να καις θερμίδες. Πιστεύω στα φιλιά, στα πολλά φιλιά. Πιστεύω στο να είναι κανείς δυνατός όταν όλα φαίνονται να πηγαίνουν στραβά. Πιστεύω ότι τα χαρούμενα κορίτσια είναι τα πιο όμορφα κορίτσια. Πιστεύω ότι αύριο είναι μια άλλη μέρα και πιστεύω στα θαύματα».

Αυτό είχε δηλώσει κάποτε η Όντρεϊ Χέπμπορν, η άλλη Χέπμπορν, η γεμάτη αισιοδοξία, όρεξη για ζωή, μόδα, έρωτα, βοήθεια.

Η γυναίκα που λάτρεψε ο Ζιβανσί -αν και όταν άνοιξε την πόρτα του περίμενε να δει την Κάθριν Χέμπορν- υπήρξε πρότυπο ομορφιάς και στυλ. Η ίδια δεν έδινε σημασία σε αυτό. Ντυνόταν απλά και άνετα, ενώ δεν θεωρούσε τον εαυτό της ιδιαίτερα ελκυστικό.

Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου του 1929. Με καταγωγή αγγλική και ολλανδική,  πατέρα πάμπλουτο τραπεζίτη και μητέρα βαρώνη, η Όντρεϊ Χέμπορν μεγάλωσε μαθαίνοντας χορό και αγαπώντας τα όμορφα πράγματα.

Η αγάπη της για το σινεμά θα την οδηγήσει πίσω από τις κάμερες, όπου θα διαπρέψει με τις ευχάριστες ταινίες της.

Διάσημη έγινε το 1953 με την ταινία «Διακοπές στη Ρώμη» πλάι στον Γκρέγκορι Πεκ.

Ακολούθησαν τα: «Σαμπρίνα» με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, «Ραντεβού στο Παρίσι» με τον Κάρι Γκραντ, «Πρόγευμα στο Τίφανι», «Ωραία μου κυρία», «Πώς να κλέψετε ένα εκατομμύριο δολάρια» με τον Πίτερ Ο΄Τουλ.

Κέρδισε βραβεία Όσκαρ, Τόνυ, Έμμυ και Γκράμι, έπαιξε στο Μπρόντγουεϊ ενώ το 1999 κατετάγη στην τρίτη θέση της λίστας των μεγαλύτερων γυναικών σταρ όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε δύο γιους (έναν από κάθε γάμο). Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο Αμερικανός Μελ Φέρερ. Σε μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, ερωτεύεται τον δεύτερο σύζυγό της Αντρέα Ντότι.

Το 1986 η Χέπμπορν έγινε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως και παρέμεινε ως τον θάνατό της, το 1993.

Συνέβαλε στην Unicef από το 1954 και μεταξύ των ετών 1988 και 1992 εργάστηκε σε μερικές από τις πιο μειονεκτούσες κοινότητες της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Ασίας μεταξύ των ετών 1988 και 1992.

Στα τέλη του 1992 της απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, σε αναγνώριση του έργου της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF, αλλά ένα μήνα αργότερα, σε ηλικίας 63 χρονών η Χέπμπορν πέθανε από καρκίνο στο σπίτι της στην Ελβετία.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Μια σκέψη για το “20 χρόνια χωρίς την Όντρεϊ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *