ΘΕΜΑΤΑ

Οι 21ες Νύχτες Πρεμιέρας πλησιάζουν!

Την ιδιαίτερη αφίσα τους αποκάλυψαν οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας που συμπληρώνουν τα 21 χρόνια παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας.

poster-nixtes-premieras-largeΗ αφίσα που δείχνει ένα αποδομημένο άγαλμα που κοιτάζει το σύμπαν με 3D γυαλιά καθώς καταλήγει σε φιλμ είναι έργο του street artist WD.

Φέτος το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε Δαναό 1 και 2, Odeon Opera 1 και 2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος και Τεχνόπολη.

Περισσότερες από 180 ταινίες θα προβληθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ενώ τα τρία διαγωνιστικά τμήματα επιστρέφουν (Μικρού Μήκους, Διεθνές Διαγωνιστικό και Μουσική και Φιλμ).

Φέτος, το Φεστιβάλ εγκαινιάζει το Athens Film Lab, ένα παράλληλο πρόγραμμα ανάπτυξης κινηματογραφικών ιδεών, επεξεργασίας σεναρίων και αναζήτησης συμπαραγωγών με εξειδικευμένα σεμινάρια και workshop, δίνοντας την ευκαιρία στους έλληνες κινηματογραφιστές και παραγωγούς να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες διεθνούς φήμης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται και η δράση Αθήνα – Ευρώπη, παιχνίδι για 2 παίκτες, στη διάρκεια της οποίας θα παραχθούν επτά ταινίες μικρού μήκους, με θέμα την Αθήνα και με χρηματοδότηση 7.000 ευρώ η καθεμία.

Με άξονα την διοργάνωση του Athens Film Lab, το Φεστιβάλ ανανεώνει τη συνεργασία του με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα, στο INNOVATHENS θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια των 21 προκριθέντων ομάδων, ενώ ετοιμάζεται και μία ιδιαίτερη εκδήλωση – έκπληξη από έναν γνωστό Έλληνα σκηνοθέτη.

athens-lab

Το φετινό παράλληλο πρόγραμμα του Athens Film Lab συμπληρώνεται με δύο ακόμη συνεργασίες. Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, θα πραγματοποιήσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για ταινίες μεγάλου μήκους, με σεμινάρια και pitching forum, ενώ η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το Φεστιβάλ, περιλαμβάνοντας μια έκπληξη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *