Ελληνικό ΣινεμάΘΕΜΑΤΑ

Μια ελληνική «έκρηξη» στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

blast001Θετικά σχόλια συγκέντρωσε στο Λοκάρνο όπου έκανε την πρεμιέρα της η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, A Blast.

«Διαδραματιζόμενη με πλούσιο σκηνικό την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, το ελεύθερα κινούμενο και πλήρως δραματικό φιλμ, αποτελεί μία έντονη έκφραση θυμού, υποκινούμενη με δύναμη και με ένα κάποιο θάρρος από μία εντυπωσιακή πρωταγωνιστική ερμηνεία από την Αγγελική Παπούλια ως μία γυναίκα με ελεύθερο πνεύμα που φτάνει στα όρια της υπομονής της» γράφει το περιοδικό Screen Daily από το Λοκάρνο.

Φαίνεται πως η ερμηνεία της Παπούλια έχει συγκεντρώσει πολύ καλά σχόλια και αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να τη δούμε να φεύγει και με βραβείο ερμηνείας.

Όπως αναφέρει το Screen Daily, ο Τζουμέρκας δεν ασχολείται με την οικονομική κρίση μέσω συμβολισμών. Αντιθέτως, αντιμετωπίζει το θέμα του ευθέως.

blast003blast002

Η ταινία κινείται μπρος-πίσω στη ζωή της Μαρίας (Αγγελικής Παπούλια) από τις ανέμελες ημέρες της σε μία παραλία, στην παθιασμένη σχέση της με τον Γιάννη (Βασίλη Δογάνη) και τον γάμο τους, καθώς και στην συνειδητοποίηση ότι το μικρό μαγαζάκι της μητέρας της (Θέμις Μπαζάκα) έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Καθώς έχει να μεγαλώσει τα παιδιά της, η οργή της -τόσο για τους γονείς της όσο και για την κατάσταση της χώρας- την αναγκάζουν να λάβει δραστικά μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζονται από παθιασμένες εκρήξεις θυμού.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τον Νοέμβριο και δεν αποκλείεται να λάβει διανομή και στο εξωτερικό, καθώς -όπως παρατηρεί το Screen Daily- διαθέτει έξυπνη δομή, ζωντανές ερμηνείες και έντονη σεξουαλικότητα που αναμένεται να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των ξένων διανομέων.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *