ΕΠΙΚΑΙΡΑΚινηματογραφικά Νέα

Αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Ίριδα

Η ιστορική «Ίριδα», αίθουσα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Αθήνας (Ακαδημίας 55 και Ιπποκράτους) πιστή στα κινηματογραφικά δρώμενα, θα αφιερώσει 4 μέρες στο ελληνικό ντοκιμαντέρ.

irida01

Το ντοκιμαντέρ (ταινία τεκμηρίωσης) έχει αναδειχτεί σε μία από τις πιο δυναμικές εκφράσεις του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Χαρακτηρίζεται από μεγάλο αριθμό έργων, τα οποία παρουσιάζονται σε φεστιβάλ (αλλά και στις κινηματογραφικές αίθουσες, τα τηλεοπτικά κανάλια και το διαδίκτυο).

Με ένα μίνι αφιέρωμα σε τέσσερις ταινίες τεκμηρίωσης θα γίνει μια προσπάθεια παρουσίασης της ποικιλομορφίας του ελληνικού ντοκιμαντέρ. Οι παρουσιαζόμενες ταινίες δεν εντάσσονται σε μία ενιαία θεματική, ούτε διαθέτουν ενιαίο εκφραστικό ύφος. Προσεγγίζουν μία ποικιλία θεμάτων, με τη χρήση διαφορετικών εκφραστικών μέσων, όπως φιλτράρονται από τις αναζητήσεις και το καλλιτεχνικό αισθητήριο των δημιουργών τους.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα του Μαΐου και συγκεκριμένα θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ:

● 5/5 – Αν Όχι Εμείς, Ποιοι? (62′, 2011-13)
της Νικολέττας Παπαθανασίου
● 6/5 – Συράκος Δανάλης – Εκδρομή στο Φως (75′, 2017)
του Δημήτρη Γκουζιώτη
● 19/5 – aPolis (59′, 2015)
της Κατερίνας Τζόβα
● 20/5 – Αλέξανδρος Βέλιος: Η τελευταία απόφαση (56′, 2017)
του Αντώνη Τολάκη

Ώρα έναρξης: 20:00

Μετά την κάθε προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ηρώ Εμμανουήλ

Εθισμένη στην τέχνη του σινεμά με αδυναμία στον παλιό καλό βωβό κινηματογράφο… Mη τρομάζετε όμως, βλέπω και καινούριες ταινίες και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου για κάθε μία από αυτές… Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αρκετές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *