ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Σαββατιάτικες προβολές: Συνθήκη 10/60

greekscifi10Μπορεί να είναι μικρού μήκους (διάρκειας 21 λεπτών), ωστόσο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της προσπάθειας των νέων Ελλήνων σκηνοθετών να ξεφύγουν από τα όρια που τους θέτουν οι κωμωδίες και οι κοινωνικές ταινίες.

Η Συνθήκη 10/60 διαθέτει όλα τα θετικά και τα αρνητικά του είδους της. Είμαστε μετά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο σε μία εναλλακτική πραγματικότητα. Σε μία εποχή που η επιστήμη διώκεται και το να διαθέτει κάποιος βιβλία αποτελεί κακούργημα. Ένας βοηθός καθηγητή θα αναλάβει να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη ζωή του.

Η ταινία του Άκη Πολύζου, ταινία που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας πριν από δύο χρόνια, είναι ακριβή παραγωγή (εταιρεία παραγωγής της Faliro House Productions) και φαίνεται. Διαθέτει ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά, ωραία, ψύχραιμη ερμηνεία από τον Ορφέα Αυγουστίδη, πολύ καλή αναπαράσταση της εποχής και εξαιρετικό -μη αναμενόμενο- τέλος.

Δεν ξεφεύγει, βέβαια, και από τα κλισέ του είδους, αλλά αυτό είναι μάλλον μικρό κακό αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα είδος μάλλον παραγνωρισμένο στην Ελλάδα…

Η ταινία έχει κυκλοφορήσει πλέον και στο Διαδίκτυο και μπορεί κανείς να την απολαύσει ελεύθερα:

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *