ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κινηματογραφικές ημέρες (και νύχτες) στην Αντίπαρο

Ξεκίνησαν σήμερα οι Ημέρες Κινηματογράφου στην Αντίπαρο, ένα Φεστιβάλ που απευθύνεται σε παιδιά 12 – 17 ετών. Το Φεστιβάλ, το οποίο περιλαμβάνει προβολές και ομιλίες, θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουλίου.

Οι έφηβοι θα ακούσουν έλληνες σκηνοθέτες και επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου να μοιράζονται τα μυστικά της δουλειάς τους, και μέσα από εκπαιδευτικά εργαστήρια να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας καθώς και να παρακολουθήσουν προβολές στον θερινό κινηματογράφο Cine Oliaros.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας σε ένα νεότερο κινηματογραφόφιλο κοινό.

Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου φέρνουν σε επαφή τους νέους με αναγνωρισμένους έλληνες δημιουργούς, προσφέροντάς τους μια πλατφόρμα για να συζητήσουν τις τάσεις και εξελίξεις στον σύγχρονο κινηματογράφο και να μάθουν τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας.

Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτούνται ιδιαίτερες κινηματογραφικές γνώσεις αλλά διάθεση για μάθηση και ομαδικό πνεύμα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν ένα τρίωρο εργαστήριο καθημερινά το πρωί και προβολές ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους το βράδυ. Οι παραδόσεις στα εργαστήρια θα γίνουν από τους Αφροδίτη Νικολαΐδου («Εισαγωγή στη Γλώσσα του Κινηματογράφου», Ρηνιώ Δραγασάκη («Η Περιπέτεια της Ταινίας Μικρού Μήκους») και Μαρία Λεωνίδα («Φτιάχνοντας μια Φωτο-Ιστορία», πρακτικό εργαστήριο σε δύο μέρη).

Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη δημιουργική ομάδα της ταινίας Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου που ξεκινά γυρίσματα στην Αντίπαρο μέσα στο καλοκαίρι.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν οι ταινίες: Η Κόρη του Θάνου Αναστόπουλου, Προαύλιο της Ρηνιώς Δραγασάκη, Ο Μπαμπάς, ο Λένιν και ο Φρέντυ της Ρηνιώς Δραγασάκη, Η Αντριάνα στην Αθήνα της Μαρίας Λεωνίδα, Ο Clark Kent είναι ο Σούπερμαν! του Αλέξη Αλεξίου, Φωταγωγός του Γιάννη Βεσλεμέ, Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: Ο μπαμπάς μου της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, Πάρβας, Άγονη Γραμμή του Γεράσιμου Ρήγα.

Τη δράση διοργανώνει η One from the Heart, μαζί με την Περιφέρεια Αιγαίου, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου και με τη συνεργασία της Αίθουσας Τέχνης αντί και του κινηματογράφου Cine Oliaros.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *