ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Γλυκιά Συμμορία» στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου συνεχίζεται με την προβολή της Γλυκιάς Συμμορίας. Η ταινία του Νίκου Νικολαΐδη θα προβληθεί την Παρασκευή στις 21:00 το βράδυ στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, παρουσία συντελεστών της.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να βγάλει τους Αθηναίους στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και να γεμίσει τα καλοκαιρινά τους βράδια με κινηματογραφικές εικόνες.

Το Athens Open Air Film Festival, για τη φετινή, δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση, προτείνει μια ξεχωριστή θεματική, κινηματογραφική ενότητα με τον τίτλο «Καλοκαίρι στην Αττική». Στο πλαίσιο αυτής της ενότητας προβάλλονται ταινίες διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, οι οποίες καταγράφουν μια διαφορετική οπτική της ζωής στην πόλη, είτε χρησιμοποιώντας την πόλη ως πρωταγωνιστή, είτε ως υπόβαθρο στο οποίο φιλοξενείται κάθε φορά η δράση.

Η Γλυκιά Συμμορία, ίσως η πιο ξεχωριστή ταινία του Έλληνα δημιουργού, Νίκου Νικολαΐδη, αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη ματιά στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980.

Για την ταινία

Το ημερολόγιο της ζωής και του θανάτου μια ομάδας «ανήθικων» νέων, που έχουν φτάσει στο σημείο της «μη επιστροφής» και αναζητούν κάτι να πιστέψουν και να πεθάνουν γι’ αυτό. Η συμπεριφορά τους τραβάει την προσοχή του Κράτους. Αρχίζει η διακριτική παρακολούθησή τους. Μια ομάδα μυστικών περικυκλώνει το σπίτι τους με επικεφαλής έναν άγνωστο ξανθό άνδρα… και περιμένει.

Η ταινία είναι μια μελέτη πάνω στο νέο πρόσωπο του παγκόσμιου φασισμού. Μια ιστορία χαράς και τρυφερής αγάπης. Μια μουσική θανάτου, μια αποθέωση χρωμάτων, γλυκιάς βίας και ονείρου.

Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Το αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι ένας πανέμορφος χώρος πρασίνου στην καρδιά της Αθήνας που φιλοξενεί δράσεις πολιτισμού.

Το Ελληνικό Κέντρο κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, στήνουν μεγάλες οθόνες στα γρασίδια του πάρκου και προσκαλούν τους Αθηναίους να απολαύσουν κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού και του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *