ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Η Αθήνα στον κινηματογράφο» : 2ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στο Cine Αττικόν

 

Από τις 11 ως τις 17 Ιουλίου ο Κινηματογράφος Αττικόν παρουσιάζει το αφιέρωμά του με τίτλο «Η Αθήνα στον κινηματογράφο». Στα πλαίσια του αφιερώματος, θα προβληθούν 7 ταινίες, μία από κάθε δεκαετία από το 1965 ως το 2005 και δύο ακόμη με χρονολογία παραγωγής μετά το 2010.

 

Στόχος του αφιερώματος είναι η προβολή της Αθήνας και οι αλλαγές που έγιναν με το πέρασμα των χρόνων σε κοινωνικά πλαίσια, λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες για όλα όσα έχουν κάνει για την πόλη τους.

 

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής : «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα, το «Βαρύ Πεπόνι» του Παύλου Τάσιου, το «Bios + Πολιτεία» του Νίκου Περάκη, «Από την άκρη της πόλης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Λιούμπη» της Λάγιας Γιούργου, «Το γάλα»  του Γιώργου Σιούγα και το «Αν…» του Χριστόφορου Παπακαλίατη.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Cine Αττικόν : Στο Αττικόν ‘Αλσος (Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου)
Τηλ.: 2106997755

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

11/7/2013 : Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα

12/7/2013 : Το βαρύ πεπόνι

13/7/2013 : Bios + Πολιτεία

14/7/2013 : Από την άκρη της πόλης

15/7/2013 : Λιούμπη

16/7/2013 : Το γάλα

17/7/2013 : Αν

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Μια σκέψη για το “«Η Αθήνα στον κινηματογράφο» : 2ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στο Cine Αττικόν

  • χμμ.. αν έβαζαν μια παλαιότερη με μια πιο σύγχρονη (back-to-back) μπορεί να είχε περισσότερο ενδιαφέρον και προσέλευση.
    Όσο καλά κι αν θεωρείτε τα Γάλα ή το Αν πως μπορείς να τα βάλεις δίπλα σε μια διαχρονική αξία ‘η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα’;
    Βέβαια, μη ξαφνιαστείτε αν οι πιο πρόσφατες έχουν μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *