ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μπερλινάλε: Ειδική μνεία για την νέα ταινία του Σ.Τζουμέρκα

Για δεύτερη φορά μετά το αντίστοιχο βραβείο συμπαραγωγής για την Έκρηξη (A Blast) το 2012, η Επιτροπή του Eurimages Εuropean Cinema Support Fund βραβεύει τη δημιουργική ομάδα των Σύλλα Τζουμέρκα (σκηνοθεσία), Γιούλας Μπούνταλη (σενάριο) και Μαρίας Δρανδάκη (παραγωγή). Αυτή τη φορά, με Ειδική Μνεία για την ανάπτυξη του Θαύματος της Θάλασσας των Σαργασσών, της τρίτης τους συνεργασίας μετά τη Χώρα Προέλευσης και την Έκρηξη.

1-sargason

Η ταινία είναι ένα αστυνομικό θρίλερ. Καθώς οι τρομακτικές λεπτομέρειες μιας μυστηριώδους αυτοκτονίας ξετυλίγονται, δύο γυναίκες, η μία ύποπτη για φόνο και η άλλη αστυνομικός ανακαλύπτουν ότι διαθέτουν ένα κοινό σημείο: την περιφρόνηση για τις ζωές τους και την ακατανίκητη επιθυμία να ξεκινήσουν από την αρχή. Σε έναν παράλογο κόσμο όπου δεν αισθάνονται την ανάγκη να ακολουθήσουν τον νόμο.

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών (The Miracle of the Sargasso Sea) αποτελεί συμπαραγωγή των Homemade Films (Ελλάδα, Μαρία Δρανδάκη) και PRPL (Ολλανδία, Ellen Havenith). Ήταν ένα από τα τρία σχέδια ταινιών από όλο τον κόσμο που επιλέχθηκαν φέτος από τα Φεστιβάλ Ρότερνταμ (Cinemart) και Βερολίνου (Berlinale Co-Production Market), μέσω του κοινού τους προγράμματος Rotterdam-Berlinale Express 2015, για να παρουσιαστούν σε διεθνείς παραγωγούς, διανομείς και sales agents.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *