ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι πρόεδρος του Φεστιβάλ Βενετίας

Ο ιταλός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι θα είναι για δεύτερη φορά ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην 70ή διοργάνωση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την οργανωτική επιτροπή της Μπιενάλε.

Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι μπορεί να θεωρηθεί ως ο πιο διάσημος εν ενεργεία Ιταλός σκηνοθέτης στον κόσμο. Βρισκόταν ανέκαθεν πολύ κοντά στο παλαιότερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ, το οποίο έχει ιδρυθεί από το 1932.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης των διάσημων ταινιών Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι και Ο τελευταίος αυτοκράτορας, από την πλευρά του ανακοίνωσε πως αποδέχεται «με μεγάλη χαρά την πρόταση να προεδρεύσει στην κριτική επιτροπή της 70ής κινηματογραφικής Μόστρα’.

Την πρώτη φορά που προήδρευσε ο Μπρερτολούτσι ήταν στην επιτροπή που είχε απονείμει τον Χρυσό Λέοντα στον Ζαν Λικ Γκοντάρ για το Όνομα Κάρμεν.

«Εκείνους τους καιρούς αξίωνα από τις ταινίες έκπληξη και ευχαρίστηση. Δεν έχω αλλάξει πολύ έκτοτε» δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης.

Ο 73χρονος Μπερτολούτσι έχει βραβευθεί στην πορεία της μακράς σταδιοδρομίας του με μία μεγάλη σειρά διακρίσεων, μεταξύ των οποίων τα εννέα Όσκαρ για τον «Τελευταίο Αυτοκράτορα» το 1987, και τον Χρυσό Φοίνικα που του απονεμήθηκε το 2011 για το σύνολο της έργου του.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *