ΑφιερώματαΘΕΜΑΤΑ

Οι καλύτερες ιστορίες του διευρημένου σύμπαντος του Star Wars

Star Wars δεν είναι μόνο οι ταινίες. Έτσι, τουλάχιστον επιμένουν οι φανατικοί θαυμαστές του λεγόμενου διευρημένου σύμπαντος του Πολέμου των Άστρων που περιλαμβάνει animation, κόμικ, βιβλία και βιντεοπαιχνίδια. Η Disney επέλεξε να τα πετάξει όλα από το παράθυρο και να αφηγηθεί νέες ιστορίες, αλλά δεν ήταν όλες οι ιστορίες του διευρυμένου σύμπαντος του Star Wars κακές -και οι φανατικοί θαυμαστές απαιτούν κάποιες από αυτές να μην πεταχτούν στα σκουπίδια, θεωρώντας ότι αποτελούν πρώτης τάξης υλικό για ταινίες.

Παρακάτω ακολουθούν έξι από τις ιστορίες που θεωρούνται οι καλύτερες.

Η τριλογία του Thrawn

Πολλές από τις ιστορίες σε βιβλία Star Wars είχαν απογοητεύσει, αλλά η Τριλογία του Thrawn του Τίμοθι Ζαν είναι ίσως η πιο γνωστή ιστορία του διευρυμένου σύμπανοτς. Λαμβάνει χώρα πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα της Επιστροφής των Τζεντάι. Ο Θρον δεν είναι άνθρωπος και καταφέρνει να φτάσει να έχει τον βαθμό του Μεγάλου Ναυάρχου στα υπολείμματα της Αυτοκρατορίας. Στρέφεται κατά της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τους φαν, το βιβλίο που εκδόθηκε το 1991, εισήγαγε χαρακτήρες που ήρθαν για να μείνουν και αγαπήθηκε από πολλούς θαυμαστές. Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να το δουν να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

thrawn-star-wars

Dark Empire

Ο Πάλπατιν ξαναγιεννιέται ως μία σειρά κλωνοποιημένων σωμάτων (παρακαλώ;) και προσπαθεί να προσελκύσει τον Λουκ Σκάιγουοκερ στη σκοτεινή πλευρά. Παρά το γεγονός ότι ακούγεται παρατραβηγμένο κόνσεπτ, για τους φαν της σειράς είναι συγκλονιστική η στιγμή που είδαν τον Λουκ να γονατίζει μπροστά στον Αυτοκράτορα και να ενώνει τις δυνάμεις του μαζί του. Το Dark Empire κυκλοφόρησε το 1991 και θεωρείται κλασικό στους κόλπους του διευρυμένου σύμπαντος.

dark-empire-star-wars

Star Wars: Legacy

Διαφορετικό και ταυτόχρονα ίδιο. Ενώ τα περισσότερα βιβλία και κόμικ είχαν να κάνουν με τον Λουκ, τη Λέια και τον Χαν και τα παιδιά τους, το Legacy αποφασίζει να μετακινηθεί στο μέλλον και συγκεκριμένα 125 χρόνια μετά τα γεγονότα της Επιστροφής των Τζεντάι. Εκεί τα πράγματα έχουν ως εξής: ένας άρχοντας Σιθ, με το όνομα Νταρθ Κράιτ αναλαμβάνει τον έλεγχο της καλής Αυτοκρατορίας. Ο Κέιντ Σκαϊγουόκερ, απόγονος του Λουκ, έχει εγκαταλείψει την Ακαδημία των Τζεντάι για να γίνει διαστημικός πειρατής (εδώ βλέπουμε και λίγο από Χαν Σόλο;)

legacy-star-wars

Clone Wars

To The Clone Wars θεωρείται μέρος του σύμπαντος του Star Wars, αλλά το Clone Wars, όχι; Και όμως, αυτή ήταν η απόφαση της Disney. Το Clone Wars για το οποίο μιλάμε εδώ είναι μία σειρά μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που διαρκούν από τρία έως 15 λεπτά, δημιούργημα του Τζέντι Ταρτακόφσκι. Προβλήθηκαν από το 2003-2005 και κάλυψαν το κενό μεταξύ του Attack of the Clones και του Revenge of the Sith. Πανέμορφο animation, ωραίος ρυθμός και ένας εξαιρετικός στρατηγός Γκρίβους -πραγματικά διαβολικός υπερ-κακός-, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τον αδιάφορο χαρακτήρα που είδαμε στο Sith.

clone-wars-star-wars

Knights of the Old Republic

Όχι απλά βιντεοπαιχνίδια, σύμφωνα με τους φαν τους Star Wars. Τα δύο RPGS επέτρεψαν στους παίκτες να μεταφερθούν 4.000 χρόνια πριν από τα γεγονότα των ταινιών, σε ένα σύσμπαν διαφορετικό, αλλά ταυτόχρονα οικείο, με μία διαμάχη Τζεντάι-Σιθ να βρίσκεται στο επίκεντρο. Γεμάτα υπέροχους χαρακτήρες που πολεμούν ο ένας τον άλλο, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό, καθώς και εντυπωσιακά plot twists, η παράλειψή τους από το «πραγματικό» σύμπαν των Star Wars όπως το όρισε η Disney είναι από τα πράγματα που πραγματικά κάνουν τους φαν να μετανιώνουν.

knights-old-republic-star-wars

Η τριλογία The Dark Lord

Εάν θέλετε πραγματικά να μάθετε τι ακριβώς συνέβη στον Άνακιν Σκαϊγουόκερ και πώς αυτός πέρασε στη Σκοτεινή Πλευρά, τότε μην αναζητήσετε την απάντηση στα πρίκουελ του Λούκας, αλλά στην τριλογία The Dark Lord. Τα Labyrinth of Evil, το Revenge of the Sith και το Dark Lord: The Rise of Darth Vader αφηγούνται την μετατροπή του Άνακιν σε Νταρθ Βέιντερ και βελτιώνουν τις ιστορίες του Λούκας. Στο Labyrinth of Evil, ο Άνακιν και ο Ομπι Ουάν προσπαθούν να βρουν τον Νταρθ Σίντιους. Στο βιβλίο The Revenge of the Sith η κάθοδος του Άνακιν στη σκοτεινή πλευρά εξηγείται πιο ικανοποιητικά στον θεατή, ενώ στο Dark Lord, ο Άνακιν παλεύει με το νέο του σώμα, τον νέο του αφέντη, τη νέα κατάσταση, την ώρα που μνήμες από τη ζωή του ως Τζεντάι τον κυνηγούν.

dark-lord-star-wars

Αγγελική Στελλάκη

Η πρώτη ταινία που είδε σε κινηματογραφική αίθουσα ήταν το Χορεύοντας με τους Λύκους. Κατά τη διάρκεια του οποίου διάβαζε Μίκι Μάους, σπάζοντας τα νεύρα όλων. Σε σινεφίλ μονοπάτια οδηγήθηκε όταν, κατά τη διάρκεια μοναχικών κινηματογραφικών βραδινών περιπλανήσεων, διαπίστωσε ότι νοιώθει μια παράξενη ευτυχία, κάθε φορά που τα φώτα χαμηλώνουν, ο ήχος του προτζέκτορα πλημμυρίζει το χώρο και μυρωδιά ποπ κορν ξεχύνεται στην αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *