ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣΤρέιλερ

14 Ιουνίου: Παγκόσμια μέρα αιμοδοσίας – Γίνε κι εσύ ήρωας

Μπορεί να μην έσωσες ποτέ κανένα γατάκι, να μην έγινες γιατρός όπως σου είπε η μαμά, να μην έσωσες ποτέ καμιά ζωή. Αλλά τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις ήρωας!

Ε.ΚΕ.Α Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας στις 14 Ιουνίου, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δημιούργησε ένα ευφάνταστο βίντεο που χρησιμοποιεί τα κινηματογραφικά κλισέ για να δείξει ότι ακόμα και τα μικρά πράγματα (όπως το να δώσεις αίμα), μπορούν να σε κάνουν ήρωα.

Το σποτ, σκηνοθετημένο από τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο (του Suntan και του Wasted Youth) και με πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαδημητρίου, προκάλεσε ορισμένες αντιδράσεις από ανθρώπους που έκαναν λόγο για σεξιστικά μηνύματα. Η Ένωση Νοσηλευτών, μάλιστα, έκανε λόγο για «φθήνια» και «χαμηλή αισθητική» και ο πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α. απάντησε ότι πίστευε πως η ελληνική κοινωνία διέθετε περισσότερο χιούμορ. Ακόμα και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εξέφρασε την αντίδρασή της, για ένα βίντεο καταφανώς σαρκαστικό.

ekea2

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης σημείωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει τίποτα σεξιστικό στην ταινία και ότι δεν υπήρχαν σχόλια του τύπου ότι ξεφτιλίστηκε το μήνυμα της αιμοδοσίας στο «αίμα μόνο για Έλληνες», «που μόνο πανανθρώπινο δεν είναι» -όπως είπε.

Το βίντεο έγινε πολύ γρήγορα viral. Ας αφήσουμε τη διαμάχη που ξέσπασε γύρω από αυτό και ας δούμε το μήνυμά του που παραμένει σημαντικό. Μπορείς να αφιερώσεις λίγα λεπτά από τον χρόνο σου για να γίνεις και εσύ ήρωας:

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *