Σινεμά

Boy A

Αξίζουμε λοιπόν μια δεύτερη ευκαιρία; Ή οι μαλακίες που κάναμε μια φορά στη ζωή μας είναι προορισμένες να μας ακολουθούν για πάντα;
 Ακόμα και αν αφήσαμε πίσω μας τον παλιό εαυτό μας. Ή έτσι νομίζουμε.

Ο Τζακ βγαίνει από τη φυλακή θέλοντας να φτιάξει μια καινούρια ζωή. Μια ζωή που δεν έζησε γιατί ένα λάθος (και ένα έγκλημα) του παρελθόντος τον κυνηγάνε. Σε μια νέα πόλη όλα φαντάζουν δυνατά. Ακόμη και αυτή η νέα ζωή.

Όπως πάντα όμως το παρελθόν έρχεται να τον στοιχειώσει. Και να του αποδείξει ότι ακόμα και αν εκείνος είναι διατεθειμένος να ξεχάσει, μερικοί άνθρωποι δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ.

Τελικά ποιο είναι το Boy A; Είναι ο Τζακ, ο νέος εαυτός; Είναι ο Έρικ, το αγόρι εκείνο που κάποτε διέπραξε ένα έγκλημα; Είναι το «απόλυτο Κακό» που γράφουν οι εφημερίδες;

Και τελικά πώς μπορεί το Boy A να ξεκινήσει μια νέα ζωή, όταν κουβαλά μέσα του το βάρος της παλιάς;

Το φιλμ ξεκινάει με αυτό το νέο όνομα. Και ένα ζευγάρι καινούρια παπούτσια. Λατρεύεις τον Τζακ από την πρώτη στιγμή που εμφανίζεται στην οθόνη, δεν αμφιβάλλεις ούτε δευτερόλεπτο για αυτόν. Μια πίστη που μέχρι το τελευταίο λεπτό της ταινίας δεν σε εγκαταλείπει.

Ο Τζακ είναι αυτός που λέει. Λέει αυτό που είναι. Γι’ αυτό θέλεις αυτό το νέο ξεκίνημα. Για χάρη του. Για την τρυφερότητα, τη ζεστασιά και την ειλικρίνιά του. Τη θέλεις για σένα. Γιατί αν ο Τζακ τα καταφέρει, τότε αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει μια κοινωνία που μέσα της ευδοκιμεί κάτι καλό.

Το Boy A δεν είναι μια ιστορία εγκλήματος. Είναι μια ιστορία για τα λάθη που κάνουμε, το πως τα αντιμετωπίζουμε και –κυρίως- το πως τα αντιμετωπίζουν οι άλλοι γύρω μας.

(Δε θα σας αποκαλύψω φυσικά το τέλος. Θα ήθελα να πιστεύω ότι θα μπορούσε –αλλά φυσικά δεν μπορεί- να υπάρξει και άλλη ανάγνωση)…

Αυτό που πρέπει πάση θυσία να σημειώσω είναι η εξαιρετική ερμηνεία του Αντριου Γκάρφιλντ. Ήρωας, δράστης, θύτης, θύμα; Τίποτα από όλα αυτά. Απλά ένα Αγόρι Α.

Τάιλερ Ντέρντεν

cinepivates

Συντακτική ομάδα

5 σκέψεις σχετικά με το “Boy A

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *