TV Κριτικές

Απογοήτευσε το πρώτο επεισόδιο του Constantine

constantine 002

Ξεκίνησε χθες επίσημα η τηλεοπτική σειρά Constantine του δικτύου NBC προβάλλοντας το πρώτο επεισόδιο.

constantine 003Η υπόθεση βασίζεται στη σειρά κόμικ βιβλίων της DC Comics αλλά και επιρροές, όπως αποδείχτηκε, από την πετυχημένη εισπρακτικά περιπέτεια του με τον Κιάνου Ριβς. Πριν την έναρξη ήδη είχαν αρχίσει οι κακές γλώσσες, κάποια πρώτα inside reviews που ανέφεραν ότι η σειρά είναι λίγο διαφορετική από ότι περιμένουν πολλοί και συμβούλευαν τον κόσμο να δει το πρώτο επεισόδιο πριν αποφασίσει αν θα την παρακολουθήσει όλη τη σεζόν. Το πρώτο επεισόδιο τελικά δεν αγκαλιάστηκε με μεγάλη χαρά από τους θεατές, σε πολλά φόρουμς ακούστηκαν πολλές «γκρίνιες».

constantine 004Το Constantine δεν ήταν κακό, απλά δεν ήταν τόσο καλό όσο θα του άξιζε για να κάνει μια δυναμική έναρξη στη βαρυφορτωμένη φετινή σεζόν που υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και πίεση. Το μεγάλο πρόβλημα της σειράς (που μάλλον δεν φτιάχνει πλέον) είναι ο κεντρικός χαρακτήρας που ενσαρκώνει τον μύθο του κόμικ Τζόν Κόνσταντιν. Ο Ματ Ράιαν δεν είναι λίγος εμφανισιακά, το physique του επαρκεί για το ρόλο. Εκεί που τα κάνει θάλασσα είναι με την ερμηνεία του, ιδιαίτερα όπου ο ρόλος απαιτεί χιούμορ. Δηλαδή με άλλα λόγια στο πιο ουσιώδες σημείο χωλαίνει ο νεαρός. Παρόλα αυτά, στις σκηνές δράσης και όπου είναι περισσότερο σιωπηλός το αποτέλεσμα είναι λίγο περισσότερο «ok». Μην προσπαθήσετε να κάνετε οποιαδήποτε σύγκριση με τον τύπο και το στήσιμο που είχε ο Κιάνου στην ταινία του 2005.

constantine 000Το πρώτο επεισόδιο ενώ έχει μερικά εφέ τελικά αφήνει περισσότερο την εντύπωση του b-movie στο ύφος του και στη σκηνοθεσία του. Ξεκινάμε από την Αγγλία όπου ο Τζον έχει κλειστεί σε τρελοκομείο ως «μίνι διακοπές» προσπαθώντας να ξεχάσει. Τελικά «μεταφυσικές» κατσαρίδες εμφανίζονται παντού σαν… μα δε καθάρισε κανείς ποτέ εδώ μέσα; Τελικά ξαναπιάνει δουλειά.Στο επεισόδιο εμφανίζεται κι ο  Τζέρεμι Ντέιβις (Γραμματέας, Solaris, H διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν), χωρίς να ξέρουμε εάν θα ξαναεμφανιστεί.

Δεν θέλω να βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα για σειρές. Εξάλλου και το Grimm είχε αρχίσει αρκετά νωθρά στα πρώτα επεισόδια και όσο προχωρούσε γινόταν μανία. Ας ελπίσουμε τα επόμενα επεισόδια του Constantine να είναι περισσότερο «κόμικ» ατμόσφαιρας και να δείξουν λίγο παραπάνω πρωτοτυπία. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τη σταθερή αξία του Supernatural που μπήκε αισίως στον δέκατο κύκλο του.

Αντώνης Γκούμας

Θα μπορούσε να ζήσει εξίσου ευχάριστα στη Μέση Γη όσο στη Metropolis, από τα πιο ρεαλιστικά πλάνα στα πιο σουρεαλιστικά συννεφάκια. Μπαίνοντας στις αίθουσες παθιάζεται αμετανόητα κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα. Στα Φεστιβάλ που καλύπτει αντί για τις πολυαναμενόμενες ταινίες προτιμά να ανακαλύπτει άγνωστα μικρά διαμαντάκια που ίσως να μην δούμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες. Συνήθως καλοπροαίρετος, προσέξτε, όμως, όταν κραδαίνει το «τσεκούρι» του.

Μια σκέψη για το “Απογοήτευσε το πρώτο επεισόδιο του Constantine

  • Ο Κονσταντιν δεν είναι δυνατόν να έχει ξανθά μαλλιά…. Και χρειάζεται ένα στήσιμο λιγότερο μοντέρνο (λακ, φραντζα κλπ).
    Ο Κιανου ήταν ο τελειος για τον ρόλο…. Βασικά αυτοί είναι οι ρόλοι που παίζει τέλεια.
    Ενω αν δεν εχει καλα εφε ή ταινία…. αστα

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *