Home CinemaΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η κακομοίρα η Ιζαμπέλ…

Η τελευταία ταινία του Alain Corneau(σκηνοθέτη και του θαυμάσιου Tous Les Matins Du Monde, θυμίζω), Crime D’ Amour μπορεί να εκτυλίσσεται στον 21ο αιώνα αλλα δεν έχει τιποτα να ζηλέψει σε ραδιουργίες,παρασκηνιακά μεγειρέματα και αλληλοεξοντώσεις απ ΄την Αυλή των Τιδόρ φερειπείν ή του Λουδοβίκου της Γαλλίας.Επισης μου δημιουργησε την εντύπωση ότι διαφημίζει το δικονομικό σύστημα της Γαλλίας, τα πεντακάθαρα κρατητήριά της , την απουσία συμμοριών στις φυλακες κ.λ.π. Η Ιζαμπέλ είναι μεγάλο στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεια , πανέξυπνη , εργατικότατη, το υπογραμμίζω το πανεξυπνη, και θελει “να την αγαπούν”. Η Κριστίν απ ΄την άλλη ειναι ωραία, πλουσια, διευθυντρια της εν λόγω πολυεθνικής, πετυχημένη, με σπαιταρώνα και αυτοκινητάρα και πλεόν θελει να την αγαπούν, διίοτι μεχρι πρότινος ήθελε να την θαυμάζουν…
Η Κριστίν σημειωτέον, έιναι εξίσου έξυπνη, και αδίστακτη σε ό,τι αφορά την προσωπική της ανέλιξη. Και σεξουαλική παρενόχληση θα κάνει, και με τον λογιστή(;) της εταιρείας θα εχει ερωτική σχέση, και τις ιδέες της εργατικότατης Ιζαμπέλ θα πλασάρει στους ανωτέρους της ως δικές της, γιατί “καλή μου Ιζαμπέλ, δεν φαντάστηκα ότι θα σε πείραζε. Η καλή ιδέα προβάλλει όλη την ομάδα”.
Το πρωταγωνιστικό δίδυμο που υποδύεται τις 2 ξανθές , οι Ludivigne Sagnier(Ιζαμπέλ) και Kristin Scott Thomas (Κριστίν) ειναι εξαιρετικές. Ιδίως η Sagnier. Προσέξτε πάρα πολύ τη συμπεριφορά της. Ο πανεξυπνος , και εικάζουμε, νομοταγής,αν του πατήσεις τον κάλο-κι εδώ ο κάλος εχει 2 πόδια, φοράει παντελόνι και γραβάτα- μπορει να μεταμορφωθεί σε πανεξυπνο παραβάτη, και δεν εννοώ του ΚΟΚ…
Νομλιζω οως αν την ταινία την παρακολουθούσε καποιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών θα ανησυχούσε πολύ. Οπως και ένας νομικός ο οποίος σκεφτεται και αφού κλείσει τα βιβλία του, αναφορικά με κατακτήσεις της Δικονομίας των δυτικών κοινωνιών, ήτοι, τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, αρχή “εν αμφιβολία υπέρ του κατηγορουμένου”. Που να’ ξεραν οι νομοθέτες πόσο ασύλληπτα σατανικά, είναι τ’ ανθρώπινα όντα.
Προς εργοδότες: Το οπτικο υλικο που σας παρέχει το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης με κάμερες, ΔΕΝ αποτελεί ψυχαγωγική ταινία…
Προς θεατες: Μόλις δείτε αυτη την ταινία, δτυστε 3 φορες τον κόρφο σας.
Πολυ καλοόι ειναι και οι δευτερεύοντες ρόλοι, του Guillaume Marquet(Ντανιέλ) ο οποιος επαληθεύει τη λαϊκη ρήση: “κανενα εγκλημα δεν ειναι τελειο” και του Patrick Mille ως ερωτιάρη Φιλίπ.

Φράνσις

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *