ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο στο Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου

Το Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τον κινηματογράφο της Κούβας.

castro2Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο και γιος του Ραούλ Κάστρο, συγγραφέας του βιβλίου «Το τίμημα της ισχύος-Η αυτοκρατορία του τρόμου», θα επισκεφτεί τη χώρα μας με αφορμή τα 56 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής θα προβληθούν και 26 ταινίες και ντοκιμαντέρ, ενώ θα πραγματοποιηθούν και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας Και Αλληλεγγύης στον κινηματογράφο  Studio new star art cinema την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στις  19:00μμ.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο STUDIO new star art cinema από τις 8 ως τις 15 Ιανουαρίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τέχνης και Κινηματογραφικής Βιομηχανίας της Κούβας.

 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

12 Ιανουαρίου – Παρουσίαση βιβλίου του Αλεχάντρο Εσπίν Κάστρο – ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star cinema- 19:00

13 Ιανουαρίου – Διάλεξη του Αλεχάντρο Εσπίν Κάστρο – Πάντειο Πανεπιστήμιο Αίθουσα «Σάκη Καράγιωργα II»- 19:00

Κατερίνα Σιδηροπούλου

Οι πρώτες ταινίες ήταν τα κλασικά κινούμενα σχέδια της Disney. Έπειτα ήρθε η «Ελισάβετ» και τότε μπήκε δειλά στον κόσμο του κινηματογράφου. Ώσπου, στο πανεπιστήμιο ήρθε ο καλός βωβός κινηματογράφος και άλλα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο κινηματογραφικός της εθισμός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *