ΚΡΙΤΙΚΕΣΣινε-προτάσειςΣινεμά

Παιχνίδια Ζευγαριών (Doubles Vies)

Βαθμολογία: * 1/2 ( 1 και μισό στα 5)

Παριζιάνος εκδότης, η ηθοποιός σύζυγος του, ένας συγγραφέας και η δημοσιοσχεσίστρια γυναίκα του προσπαθούν να βρουν το νόημα της ύπαρξης τους μέσα από τις δουλειές τους αλλά και την εποχή που εξελίσσεται και αλλάζει τα σχέδια και τις συνήθειες τους. Μέσα σε όλα αυτά τα ερωτικά τους μπλεξίματα και αδιέξοδα, τελικά φαίνεται να μην επηρεάζουν τις μακροχρόνιες σχέσεις τους.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του υπερδραστήριου Olivier Assayas ( Personal Shopper, Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία, Demonlover) τα Παιχνίδια Ζευγαριών είναι μια ταινία που θέλει να θίξει πολλά πράγματα ταυτόχρονα αλλά καταφέρνει απλά να φλυαρήσει χωρίς όμως κανένα απολύτως κινηματογραφικό ενδιαφέρον. Η ιδέα δύο ζευγαριών που εξαρτώνται επαγγελματικά αλλά και ερωτικά το ένα από το άλλο, σε συνδυασμό με σεναριακές ευρεσιτεχνίες που πέφτουν στο κενό (αναφορές στο σινεμά του Χάνεκε, στο Fast anf Furious ακόμα και στην ίδια την Juliette Binoche) μπορεί στην αρχή να φαντάζει ενδιαφέρουσα, γρήγορα όμως χάνει το νόημα ύπαρξης της εξαιτίας ενός ψυχρού αλλά και άνευρου ρυθμού.

Μία κοινωνική ταινία χωρίς κανένα δράμα, χωρίς καμία κατάσταση να μπορεί να δώσει ένα ενδιαφέρον για να δικαιολογήσει την ύπαρξη της, το Παιχνίδια Ζευγαριών προσθέτει απλά άλλη μια ταινία στη φιλμογραφία του Olivier Assayas η οποία χωρίς την παρουσία της Binoche θα έπεφτε στην αφάνεια. Φεστιβαλικές ταινίες που απλά φέρνουν stars στα φεστιβάλ αλλά τίποτα παραπάνω.

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν ότι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τετράωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater, παρέα με το σουρεαλιστικό κοινό της ραδιοφωνικής εκπομπής του'' 7 Oscar για τον Αχιλλέα''.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *