ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σοκ με μαζική επιστροφή βραβείων στην Ακαδημία

(το φετινό πρωταπριλιάτικο άρθρο μας, φυσικά όσα γράφουμε δεν είναι αλήθεια -καλό μήνα σε όλους)

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει η απόφαση πολλών από τους νικητές των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου να επιστρέψουν τα βραβεία τους πίσω στην Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου μετά την πρωτοβουλία του Πάνου Κούτρα να μην παραλάβει τα δικά του βραβεία μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος για την ιθαγένεια.

Οι απαιτήσεις κυμαίνονται από το σοβαρό, μέχρι το παράλογο. Ο Βαγγέλης Μουρίκης -που δεν ήταν παρών στα βραβεία- αρνείται να το παραλάβει μέχρι να δοθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ ο Γιάννης Βεσλεμές ζήτησε να απαγορευτούν τα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

eak-2015

eak-001Νικήτρια της Ακαδημίας για να παραλάβει το βραβείο της, ζήτησε να γίνει επιτέλους η νέα γραμμή του μετρό που θα περνάει από το Γαλάτσι, δηλώνοντας ότι μετά το αστείο του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου για το ενδυματολογικό τμήμα που στήνεται ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, εκείνη αποφάσισε για την επόμενη ταινία της να μετατρέψει σε γραφείο παραγωγής έναν συρμό του μετρό!

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Παπαδημητρίου αιτήθηκε να βγει απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που να στηρίζει το ελληνικό σινεμά: όταν βγαίνει ελληνική ταινία στις αίθουσες εκείνη τη βδομάδα να μη βγαίνουν πάνω από δύο άλλες νέες ταινίες.

Αντίστοιχες απαιτήσεις εξέφρασαν και ηττημένοι με τα παράπονα να συρρέουν στα γραφεία της ΕΑΚ. Κάποιοι ζητούν δωροτσάντες όπως αυτές που δίνονται στα Όσκαρ, ενώ άλλοι ζητούν πλάνα την ώρα της ανακοίνωσης του νικητή ώστε να μπορούν να πάρουν το καλύτερο «ύφος του χαμένου» που διαθέτουν…

Από την πλευρά της, η Ακαδημία προσπαθεί να εξυπηρετήσει όλα τα αιτήματα και εξετάζει το ενδεχόμενο του χρόνου να ανακοινώνει απλά λίστα με τους νικητές.

cinepivates

Συντακτική ομάδα

Μια σκέψη για το “Σοκ με μαζική επιστροφή βραβείων στην Ακαδημία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *